- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Alro Slatina: Profit de peste 2 ori mai mic in 2009

17 Feb, 17:14 • Redactia DailyBusiness
Alro Slatina, cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, a realizat anul trecut un profit net preliminar de 93,6 mil. lei ( 22 mil. euro), de 2,6 ori mai mic fata de cel obtinut in anul precedent, pe fondul reducerii cifrei de afaceri.
Alro Slatina: Profit de peste 2 ori mai mic in 2009

Compania a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 1,41 mld. lei (332 mil. euro), cu 28% mai mica decat in anul precedent, conform rezultatelor financiare preliminare, publicate miercuri.

Alro Slatina a realizat, anul trecut, o productia totala de aluminiu primar de circa 201.000 de tone.

Rezultatele financiare ale anului trecut reflecta strategia de reducere a costurilor, implementata de companie. Alro a continuat programul de diminuare a consumului de materii prime, energie si gaze, a renegociat o parte din contractele cu furnizorii sai. Mai mult, compania a continuat sa se concentreze
pe activitatile de baza si pe cresterea productivitatii.

Alro a lucrat si anul trecut la 75% din capacitate, dupa inchiderea unei hale de productie in 2008. Ca urmare a reducerii productiei, Alro utilizeaza acum 3 TWh electricitate pentru producerea aluminiului.

Necesarul de energie este asigurat de companie prin intermediul unui contract cu un furnizor. Intreaga electricitate contractata de Alro este utilizata strict in procesul de productie, precum si in activitatile curente ale grupului in Romania, potrivit reprezentantilor companiei.

Alro este o subsidiara a Vimetco, companie globala de aluminiu primar si procesat, integrata pe verticala. Alro este cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, avand o capacitate de productie instalata de 265.000 tone.

Principalele piete de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeana (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania si Romania).