- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

British Petroleum va incepe joi cimentarea putului de petrol din Golful Mexic

05 Aug, 09:32 • Redactia DailyBusiness
Operatiunea de cimentare a putului de titei care a produs cea mai importanta maree neagra din istoria Statelor Unite urmeaza sa inceapa joi, in Golful Mexic, a anuntat grupul petrolier britanic British Petroleum (BP), dupa ce a primit miercuri aprobarea autoritatilor americane, informeaza Mediafax.
British Petroleum va incepe joi cimentarea putului de petrol din Golful Mexic

„Dat fiind succesul operatiunii Static Kill si rezultatele pozitive ale testelor, am autorizat BP sa cimenteze putul avariat”, a declarat, intr-un comunicat, Thad Allen, insarcinat de administratia americana sa coordoneze lupta impotriva mareei negre.

„Operatiunile de pompare umeaza sa inceapa joi, 5 august”, a precizat grupul petrolier, intr-un alt comunicat.

Aceasta aprobare din partea administratiei americane intervine la 24 de ore dupa ce British Petroleum a anuntat reusita primei faze de astupare a putului, numita „Static Kill”, care a constat in injectarea de fluid de foraj, cu scopul impingerii petrolului catre fundul putului si sigilarea acestuia.

Operatiunea autorizata de Allen miercuri va consta in injectarea de ciment in put, pentru a-l sigila definitiv.

Dar aceasta nu scuteste „in niciun caz” BP de la „saparea unor puturi de siguranta”, care urmeaza sa permita cimentarea putului avariat pe dedesubt, a precizat Allen.