COMPANII, CARIERE

Cati bani ar putea incasa anual directorul general al Transgaz

26 august 2013, ora 18:23 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
transgaz.jpg
Directorul general al Transgaz (TGN), Ion Petru Vaduva (fost CEO al Tiriac Holdings), ar putea primi o remuneratie bruta lunara de 10.000 euro si un bonus brut de 60.000 euro pe an, daca realizeaza o serie de obiective de performanta, potrivit proiectului de contract de mandat, care va fi discutat in AGA pe 23 septembrie.

Contractele de mandat ale conducerii companiei vor avea o durata de patru ani. Membrii neexecutivi ai Consiliului de Administratie (CA) al Transgaz, inclusiv presedintele Consiliului, vor primi o remuneratie egala cu salariul mediu brut pe ultimele 12 luni in ramura de activitate, iar membrul CA care ocupa si functia de director general va incasa o suma egala cu sase salarii medii brute pe ultimele 12 luni in ramura de activitate.

In situatia in care nu va exista un cuantum maxim legal al remuneratiei fixe, remuneratia fixa bruta va fi de 2.500 euro pe luna pentru presedintele CA si de 2.000 euro pe luna pentru fiecare membru neexecutiv al CA, iar membrul CA care ocupa si pozitia de director general va incasa o suma bruta echivalenta cu 10.000 euro.

Totodata, contractul de mandat prevede si unele componente variabile. Astfel, daca isi va indeplini integral obiectivele de performanta directorul general va primi in plus 60.000 euro brut pe an, presedintele CA suma de 15.000 euro anual brut, iar ceilalti membri neexecutivi ai CA cate 12.000 euro anual brut. Astfel, veniturile brute ale directorului general ar putea ajunge la 180.000 de euro pe an, scrie Mediafax.Compania de stat Transgaz  ia in calcul realizarea unor emisiuni de obligatiuni sau imprumuturi de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare sau Banca Mondiala pentru finantarea investitiilor, intrucat nu reuseste sa atraga fonduri nerambursabile suficiente.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 19 Septembrie 2019, 01:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter