- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Cristian Burci a contractat un credit sindicalizat de 100 mil. euro

31 Oct, 16:27 • Redactia DailyBusiness
International Railway Systems (IRS), unul dintre cei mai mari producatori europeni de vagoane, unde presedinte este Cristian Burci, a contractat un credit de 100 mil. euro de la 4 banci pentru divizia de productie si inginerie.
Cristian Burci a contractat un credit sindicalizat de 100 mil. euro

Creditul este format dintr-o facilitate de 60 millioane euro, acordata pe 3 ani, si dintr-una tip revolving, de 40 millioane euro, acordata pentru un an de zile, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Creditul este oferit de un grup de patru banci internationale: Royal Bank of Scotland prin subsidiara ABN AMRO Bank NV, Citibank Europe PLC, ING Bank NV – sucursala Bucuresti si Piraeus Bank Romania.

„Sunt multumit ca am reusit sa obtinem acest credit in conditiile dificile ale pietei financiare din prezent. Am putut astfel refinanta majoritatea datoriilor pe termen lung, ceea ce ne permite dezoltarea activitatilor de productie”, a declarat Cristian Burci, presedintele IRS.

International Railway Systems, cu sediul in Luxemburg, este unul dintre cei mai mari producatori europeni de vagoane de marfa boghiuri si forjari pentru industria feroviara.

IRS opereaza mai multe subsidiare in 14 locatii in Europa, inclusiv Republica Ceha, Germania, Romania si Slovacia.

IRS a fost infiintata in 2001 de Cristian Burci, care este de atunci presedintele companiei. Prima achizitie a IRS a fost furnizorul roman de transport de marfa Servtrans. In 2002, IRS a achizitionat si compania Meva, un producator de vagoane din Turnu Severin.

Doi ani mai tarziu, a achizitionat Romvag, producator de vagoane din Caracal.

In 2006, IRS devine unul dintre liderii europeni in domeniu prin achizitia activelor din Europa ale Trinity Industries, printre care s-au numarat si compania Astra Vagoane din Arad.