- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Greva generala pe termen nelimitat din 2 noiembrie la Transelectrica

22 Oct, 16:11 • Redactia DailyBusiness
Salariatii Transelectrica vor declansa, luni, greva de avertisment, urmand ca miercuri sa picheteze sediul companiei, iar din 2 noiembrie sa intre in greva generala pe termen nelimitat, din cauza ca administratia refuza sa solutioneze problemele legate de conditiile de munca si salarizare, scrie Mediafax.
Greva generala pe termen nelimitat din 2 noiembrie la Transelectrica

Federatia „Univers”, la care sunt afiliati angajatii Transelectrica SA si cei din filiale, anunta ca pe 26 octombrie, intre orele 07.30 si 09.30, sindicalistii vor organiza greva de avertisment, pe 28 octombrie, intre orele 13.00 si 15.00, vor picheta sediul companiei, iar pe 2 noiembrie, la ora 07.30 va fi declansata greva propriu-zisa pe termen nelimitat, cu asigurarea a cel putin o treime din activitatea normala, se arata intr-un comunicat de joi al federatiei.

Aceste actiuni au ca obiect refuzul administratiei de solutionare a revendicarilor salariatilor, prezentate in timpul procesului de negociere anuala obligatorie pentru 2009 referitor la conditiile de munca si salarizare in cadrul Companiei Nationale Transelectrica si filialele sale.

In acelasi timp, sindicalistii sustin internalizarea filialelor de mentenanta in cadrul CN Transelectrica SA pentru reducerea costurilor, cresterea productivitatii si a responsabilitatiilor in sistemul energetic national.

La nivelul unitatii exista un conflict de interese declansat, iar reprezentantii administratiei si cei ai Ministerului Economiei tergiverseaza solutionarea acestuia, negocierile depasind cu mult termenul de finalizare prevazut in Legea 130/ 1996, respectiv 60 de zile.

Si angajati din alte companii energetice au anuntat proteste, incepand de saptamana viitoare, astfel ca sindicalistii vor picheta, saptamanal, incepand din 28 octombrie, sediile prefecturilor si pe cel al Ministerului Economiei, dupa ce anuntasera actiuni similare la sediul E.ON din Iasi.

Energeticienii afiliati la Federatia „Univers” sunt nemultumiti de intentia Ministerului Economiei de a constitui doua companii energetice nationale care sa includa Nuclearelectrica, Hidroelectrica si filialele sale.