- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Kraft vrea sa majoreze oferta ostila de 10 mld. lire sterline pentru preluarea Cadbury

04 Jan, 09:55 • Redactia DailyBusiness
Grupul american Kraft Foods se pregateste sa majoreze in urmatoarele doua saptamani oferta ostila de 10 miliarde de lire sterline (16 mld. dolari) pentru preluarea producatorului britanic de dulciuri Cadbury.
Kraft vrea sa majoreze oferta ostila de 10 mld. lire sterline pentru preluarea Cadbury

Actiunile Cadbury au incheiat sedinta de tranzactionare de pe 31 decembrie 2009 la un pret mai mare decat cel pe care se bazeaza oferta Kraft. In aceste conditii, grupul american nu are alta optiune decat sa mareasca oferta pentru a castiga sprijinul actionarilor companiei britanice.

Oferta va trebui inaintata pana pe 19 ianuarie. Dupa aceasta data, grupul poate licita mai mult numai daca apare un alt cumparator, relateaza Mediafax.

Producatorul american de ciocolata Hershey ar putea fi un eventual concurent pentru Kraft in cursa pentru preluarea Cadbury, avand in vedere ca de cateva saptamani incearca sa puna la punct o oferta. Hershey asteapta, insa, prezentarea ofertei Kraft inainte sa actioneze.

Roger Carr, presedintele Cadbury, a respins ultima propunere a Kraft, onsiderand-o derizorie si neatragatoare. Compania ar prefera un parteneriat cu Hershey.

Kraft si-a anuntat investitorii ca va pastra o politica disiciplinata in legatura cu Cadbury si nu va sacrifica ratingul de credit.

Alti posibili cumparatori sunt grupul elvetian Nestle si cel italian Ferrero. Presa din Italia a indicat ca reprezentantii Ferrero, ai Hershey si ai fondurilor de investitii KKR si Blackstone s-au intalnit pentru a discuta in legatura cu o oferta de achizitionare a Cadbury, insa nu au stabilit nimic concret.