COMPANII, BURSE

Listarea Romgaz ar putea incepe in 10 zile

09 octombrie 2013, ora 17:02 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
gaz2.jpg
Oferta prin care statul vrea sa vanda 15% din actiunile Romgaz Medias ar putea incepe in 18-19 octombrie, mai repede decat era programat.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa listeze Romgaz la bursa in luna noiembrie, dupa mai multi ani de amanari.


Pachetul majoritar de actiuni al Romgaz Medias, respectiv 85,1%, este detinut de Departamentul pentru Energie, iar 14,9% apartine Fondului Proprietatea. Daca statul va vinde pachetul vizat de actiuni, participatia Departamentului pentru Energie la Romgaz se va diminua la 70,1%.

Potrivit surselor citate de Mediafax, daca oferta Romgaz va atrage peste 450 milioane de euro, va fi considerata un succes. Estimarile anterioare ale autoritatilor vizau suma de 600 milioane de euro.Sursele citate au adaugat ca va fi o singura transa pentru investitorii de retail si una pentru investitorii institutionali. Totodata, va fi aplicat un mecanism prin care un procent de 5% din transa investitorilor institutionali sa poata fi transferat pe segmentul investitorilor de retail.

Romani vor investi 200-220 milioane deeuroin oferta pentru vanzarea pe bursa a 15% din actiunile producatorului de gaze naturale Romgaz Medias, derulata in noiembrie la BVB, estimeaza Gabriel Dumitrascu, seful directiei Privatizare din Departamentul pentruEnergie.

"Piata romaneasca nu este dispusa sa plaseze foarte mult. Am optat pentru impachetarea actiunilor in certificate de deposit (GDR) la Londra", a afirmat Dumitrascu.

Autoritatile s-au angajat fata de FMI sa listeze compania de stat la bursa si estimeaza ca vor atrage 600 milioaneeuroprin oferta pentru 15% din capitalul Romgaz.

Una dintre variantele initiale viza o listare duala pentru Romgaz, la Bucuresti si Londra sau Varsovia. Propunerea a nemultumit jucatorii din piata locala de capital.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 12 Iulie 2020, 18:13
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter