- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Manchester United ia in considerare emiterea de obligatiuni pentru a-si reduce datoria

04 Jan, 13:34 • Redactia DailyBusiness
Clubul englez Manchester United ia in considerare lansarea de obligatiuni pentru a-si reduce datoria, care se ridica la 700 milioane de lire sterline, scrie Mediafax.
Manchester United ia in considerare emiterea de obligatiuni pentru a-si reduce datoria

Bancile JP Morgan si Deutsche Bank au sfatuit clubul din Manchester sa ia aceasta masura pentru a-si imbunatati situatia financiara, potrivit Financial Times, citand surse anomime.

Una dintre aceste masuri este emiterea de obligatiuni cu randament ridicat, noteaza cotidianul, potrivit caruia banii astfel stransi pot fi utilizati in mod direct pentru rambursarea unei parti din datoria clubului, de aproximativ 700 de milioane de lire sterline (788 milioane de euro), la diverse fonduri de investitii, banci si institutii financiare.

Potrivit clubului, aceasta datorie nu constituie o problema, deoarece dobanzile anuale la diferite imprumuturi sunt inferioare profitului din exploatare, afirma sursa citata.

Clubul Manchester United, castigator al Premier League (campionatul Angliei) in ultimi trei ani, listat la Bursa de Valori, a fost cumparat de familia americana Glazer in 2005.