- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Melescanu: Brandul de tara al Romaniei in Libia este inca bun in materie de constructii si petrol

27 Mar, 13:15 • Redactia DailyBusiness
Fostul ministru de Externe Teodor Melescanu considera ca Romania se implica in operatiunile din Libia pe masura posibilitatilor sale, insa are in zona un brand de tara bun in materie de constructii si de petrol, care trebuie folosit, potrivit unui interviu acordat de Melescanu in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" de la Pro TV.
Melescanu: Brandul de tara al Romaniei in Libia este inca bun in materie de constructii si petrol

Intrebat care ar putea fi avantajul Romaniei dintr-o implicare in Libia, Melescanu a spus ca in termeni politici „ne crestem si ne construim profilul de tara”, precizand ca aceasta actiune poate aduce bani prin investitii si ca dincolo de aceasta, „ne asiguram, din partea celor care astazi sunt vanati de avionale colonelului Gaddafi, o disponibilitate mult mai mare”.

„Va fi o tara in care brandul vechi de tara, blazonul Romaniei va fi mult improspatat si aurit”, a comentat Melescanu in cadrul emisiunii „Dupa 20 de ani”.

In ceea ce priveste datoriile Libiei catre Romania, Melescanu a spus ca in astfel de situatii exista si posibilitatea iertarii unor datorii si ca „toata chestiunea este cum ierti aceste datorii si ce iei in schimb”.

„E de asteptat. In momentul in care lucrurile se vor linisti si se va ajunge la un sistem cu o stabilitate relativa, prima masura si cea mai importanta din partea europenilor va fi aceea de infuzie masiva de investitii in Libia”, a spus Melescanu.

„De obicei, intr-un asemenea context, cum s-a intamplat si in Irak, o parte a acestui plan de stabilizare economica si de incurajare a dezvoltarii cuprinde inclusiv posibilitatea iertarii de datorii. Toata chestiunea este cum ierti aceste datorii si ce iei in schimb, despre asta este vorba, intrararea pe piata”, a explicat fostul ministru de Externe.