COMPANII

Miliardarul George Soros se afla in Romania (Galerie Foto)

10 mai 2013, ora 14:10 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
_DSC0436.JPG
Omul de afaceri George Soros si Jim Yong Kim, presedintele Bancii Mondiale, au vizitat vineri, 10 mai, comunitatea de romi din comuna Frumusani la invitatia Centrului pentru Educatie si Dezvoltare Sociala si a Fundatiei Roma Education Fund care desfasoara in localitate un proiect european de integrare a romilor prin educatie.

Cei doi invitati au vizitat cartierul de romi din Frumusani unde au stat de vorba cu mai multi reprezentanti ai comunitatii despre problemele romilor si despre masurile care ar trebui luate pentru imbunatatirea conditiilor de viata si pentru accesul la educatie de calitate.
Galerie Foto
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria

Dupa vizita in comunitatea de romi, invitatii au participat la o discutie deschisa in cadrul scolii Generale cu clasele I-VIII din Frumusani, unde elevii participanti si-au povestit experientele din proiect.

Presedintele Centrului pentru Educatie si Dezvoltare Sociala, Mariana Dinca, si presedintele boardului Fundatiei Roma Education Fund, Costel Bercus, au avut si o discutie detaliata cu George Soros si cu presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, despre modalitatile de imbunatatire a serviciilor educationale pentru comunitatea roma prin preluarea modelelor de bune practici privind mentoratul pentru elevi, programele de tip scoala dupa scoala si bursele de sprijin.

Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Sociala a desfasurat pana in prezent un numar de 12 proiecte pentru a veni in sprijinul romilor, de activitatea sa beneficiind in mod direct peste 2.000 de membri ai comunitatilor rome din regiunea Sud-Muntenia.

O parte din proiectele CEDS au fost desfasurate cu sprijinul Fundatiei Soros.

George Soros este unul dintre cei mai bogati oameni din lume. Acesta se plasa pe pozitia a saptea intr-un top al celor mai bogati americani, publicat de revista Forbes in 2011. Avererea sa era estimata atunci la 22 miliarde de dolari, in crestere cu 7,8 miliarde de dolari, in special datorita investitiilor in aur.

In ultimul trimestru al anului trecut, George Soros si-a redus semnificativ investitiile in aur, in conditiile in care instrumntele financiare garantate prin metalul pretios au inregistrat cel mai mare declin din ultimii opt ani.In schimb, a castigat aproximativ 1 miliard de dolari in trei luni de pe urma pariurilor impotriva yenului japonez.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 01:13
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter