- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Ruukki: Piata locala de solutii metalice se va revigora abia peste doua trimestre

29 Oct, 14:37 • Redactia DailyBusiness
Valoarea lucrarilor contractate de compania finlandeza Ruukki in ultimele luni, la nivel international, a urmat o curba ascendenta, insa chiar daca au aparut semnale pozitive de la compania mama, estimam ca va mai dura cel putin doua trimestre pana la revigorarea puternica a pietei locale, a declarat Madalina Dumitru, country marketing manager Ruukki Romania si Bulgaria.
Ruukki: Piata locala de solutii metalice se va revigora abia peste doua trimestre

Ruukki a semnat un contract prin care va livra solutii metalice in valoare de 20 milioane de euro pentru construirea celui mai mare stadion cu acoperis retractabil din Peninsula Scandinava.

„Semnarea acestui nou contract este inca un semnal important de revenire a pietei in tarile vestice”, a mentionat Madalina Dumitru.

Localizata in Solna, la numai 6 km de Stockholm, Suedia, arena a fost special conceputa pentru a putea fi utilizata pe parcursul intregului an. Stadionul va gazdui peste 50.000 de spectatori ai meciurilor de fotbal si peste 65.000 de persoane, in cazul concertelor sau al altor evenimente.

Denumit Swedbank Arena, stadionul va gazdui cele mai importante meciuri de fotbal si concerte, dar si evenimente sportive specifice sezonului de iarna, precum competitii de ski sau de snowboard.

Provocarea constructorilor de la Peab Sverige si a inginerilor constructori de structuri metalice de la Ruukki consta in proiectarea unor solutii speciale care sa permita pregatirea arenei, atat pentru sporturile ce implica evolutii pe gheata si zapada, cat si pentru cele care se desfasoara pe iarba si in apa.

Arena devine astfel o locatie flexibila, ce poate organiza concomitent diferite evenimente. In acest caz, sistemele tehnice implementate vor permite impartirea stadionului in mai multe zone conform evenimentelor derulate, pentru ca spectatorii sa nu fie deranjati de celelalte competitii.

Componentele metalice Ruukki vor fi produse in doua centre din Finlanda. Solutiile metalice vor fi livrate incepand cu anul 2010, urmand ca pana la finele lunii august din 2011, montajul sa fie finalizat.

Stadionul face parte dintr-un proiect amplu denumit Mall of Scandinavia, care va deveni cea mai mare constructie de acest gen din tarile nordice si care a fost proiectat de biroul international de arhitectura Benoy. Complexul comercial va mai include numeroase hoteluri, restaurante, parcari, magazine, centre de conferinta si spatii de birouri.

Proiectul este estimat la 1,8 miliarde de euro si va fi inaugurat in 2012. In ultimii ani, Ruukki s-a implicat in design-ul, instalarea si furnizarea de solutii metalice pentru diferite stadioane si spatii multifunctionale. Cele mai recente proiecte de asemenea anvergura au fost desfasurate in Rusia, Suedia si Finlanda.