COMPANII, BURSE

Sanofi transfera productia sau ambalarea a zeci de medicamente la fabrica din Romania

04 mai 2014, ora 15:06 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
zentiva.jpg
Grupul francez Sanofi a transferat anul trecut 22 de medicamente la fabrica Zentiva din Romania, fosta Sicomed, pentru productie sau ambalare, iar alte 30 de noi produse sunt in diverse stadii de transfer, se arata intr-un raport al companiei.

Din cele 22 de produse transferate anul trecut, 15 sunt fabricate complet si pentru 7 este realizat doar procesul de ambalare.

De altfel, printre prioritatile companiei pentru acest an se numara transferul de noi produse si diversificarea prezentei Zentiva pe diverse piete prin exporturi, potrivit sursei citate.

Anul trecut, producatorul a realizat exporturi pentru circa 25 de produse (133 de forme farmaceutice) in Franta, Germania, Marea Britanie, Italia, Portugalia, Bulgaria, Cehia, Slovacia si Ungaria, scrie Mediafax.FabricaZentivaBucuresti produce anual 48 de milioane de cutii de medicamente, potrivit unor date ale companiei de la finele lui 2012. Compania, parte a Grupului Sanofi, isi propunea atunci sa creasca productia cu 50% in urmatorii cinci ani, investind aproximativ 9 milioane euro in unitatea industriala.

Actiunile Zentiva, fosta Sicomed, se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) sub simbolul SCD. Acestea au crescut semnificativ in ultimul timp, de la nivelul de 0,7 lei/actiune in vara lui 2013 pana la 1,15 lei/actiune in prezent.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 00:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter