COMPANII, BURSE

Sechestru de 26 mil. lei pe averea lui Dinel Staicu, acuzat de fraudarea Transgaz cu 11 mil. euro

05 iunie 2013, ora 18:19 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
staicu.jpg
Instanta a decis sa fie pus sechestru asigurator pe bunurile lui Dinel Nutu (fost Staicu) pana la o valoare de peste 26 de milioane de lei, la propunerea procurorilor, pentru recuperarea prejudiciul din dosarul in care este acuzat ca a fraudat patrimoniul Transgaz Medias cu 11 milioane de euro.

Dinel Nutu (fost Staicu) a fost trimis in judecata in noiembrie 2007 in dosarul privind fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Medias cu peste 11 milioane de euro.

Alaturi de acesta sunt judecati Aurel Gabriel Coconea - fost director general al SNTGN Transgaz SA Medias, Cornel Teodor Volintiru - fost director general al SC Sironex SA Craiova, Carmen Ioana Popescu si Vlad Rebega - fosti directori general, respectiv, economic al SC BDJ SA Craiova, Vasile Banciu - fost director general adjunct al SC Asigurarea Nationala Romana SA, Adrian Georgel Bogza - fost administrator al SC Delta Telecom SA, precum si Iulian si Tudorica Siclitaru, noteaza Mediafax.

In 4 aprilie 2011, Dinel Staicu a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare in dosarul privind fraudarea Bancii Internationale a Religiilor. Anterior, Staicu a preluat numele sotiei, de Nutu, astfel ca omul de afaceri nu a fost de gasit, instanta de executare a pedepsei dandu-l in urmarire nationala, pe vechiul nume.

In februarie 2012, Curtea de Apel Bucuresti a anulat insa condamnarea la sapte ani de inchisoare primita de Dinel Nutu, fost Staicu, in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR), in care acesta a fost judecat pentru complicitate la abuz in serviciu, dispunand anularea mandatului de executare a pedepsei.Potrivit procurorilor anticoruptie, din banii obtinuti fraudulos de la BIR Staicu a cumparat actiuni laSIF Oltenia, in valoare de peste un milion de euro, prin intermediul unor societati pe care le controla. Staicu a fost numit in conducerea SIF Oltenia in 2006, inlocuindu-l in functia de presedinte-director general pe Vasile Salapa.

Staicu a solicitat si a obtinut incheierea unor conventii de cesiune de creanta si a unor contracter de credit, iar banii i-a utilizat in interesul altor societati pe care le controla.

In termenul de gratie pentru efectuarea platii unor creante cesionate si inainte de expirarea perioadei de un an prevazuta pentru utilizarea unei linii de credit, Staicu a utilizat integral sumele de bani imprumutate de la banca fara a achita ratele scadente creantelor cesionate, a dispus reorganizarea prin absorbtie a societatilor cesionare si apoi le-a declarat falimentare.

Ulterior, el a instrainat imobilele asupra carora se constituisera garantii, astfel ca executarea garantiilor nu s-a mai putut realiza, notau procurorii.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 13 Iulie 2020, 15:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter