- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Semne de revenire in constructii: Duraziv si-a crescut de peste 2 ori vanzarile in aceasta iarna

08 Mar, 12:42 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de materiale de constructii Duraziv si-a crescut de peste doua ori veniturile in perioada decembrie-februarie fata de iarna anterioara, pe fondul unei usoare intensificari a activitatii din constructii, a anuntat marti compania.
Semne de revenire in constructii: Duraziv si-a crescut de peste 2 ori vanzarile in aceasta iarna

Duraziv a inregistrat o crestere a vanzarilor in perioada de iarna de 116% comparativ cu anul anterior. In perioada decembrie 2010 – februarie 2011 compania a inregistrat venituri cumulate de peste 10 milioane de lei, fata de 4,7 milioane lei, incasari raportate in perioada similara a anului precedent.

O majorare semnificativa a vanzarilor a fost inregistrata in primele doua luni ale anului 2011. Valoarea veniturilor din acest interval a crescut de 2,5 ori raportat la perioada ianuarie-februarie 2010.

„In ultimul trimestru a putut fi observata o crestere a nivelului de activitate in constructii, ceea ce constituie un semnal pozitiv pentru noi. Luna decembrie a fost, asa cum era de asteptat, una mai slaba, in schimb activitatea din noiembrie precum si cea din februarie a fost peste asteptari”, a declarat Marga Calin, director de marketing Duraziv.

„Atat Eurostat cat si INS au sesizat acest avans al constructiilor autohtone in ultimele rapoarte emise. Incasarile realizate de Duraziv nu fac decat sa confirme acest trend de crestere”, a adaugat Marga Calin.

Cele mai mari vanzari ale companiei pe perioada de iarna au fost inregistrate in luna februarie 2011, cand Duraziv a anuntat incasari de 4,4 milioane lei, depasind astfel pragul de un milion de euro.

Veniturile raportate pentru luna februarie 2011 se apropie de valoarea celor inregistrate pe parcursul intregii ierni 2009-2010. Comparativ cu incasarile din luna februarie 2010 avansul veniturilor din februarie 2011 este de 172%.

Pentru acest an Duraziv isi propune o crestere a cifrei de afaceri cu 25% comparativ cu anul trecut. In 2010 compania a raportat o cifra de afaceri de 13,5 milioane de euro, cu 50% mai mare decat in anul anterior.

Duraziv este o companie activa pe piata de materiale de constructii inca din anul 2003, cand a fost infiintata sub denumirea initiala de Bau Profil de catre antreprenorii Daniel si Irina Guzu. Compania produce materiale de constructii din categoria adezivi, profile metalice, vopsele, produse pentru finisari interioare si exterioare, sisteme complete de termoizolare si hidroizolare.

Divizia producatoare de adezivi s-a lansat in urma unei investitii de peste 7 mil. euro intr-o fabrica moderna, cu o capacitate de productie de 200.000 de tone pe an, situata in Popesti Leordeni. Fabrica este dotata si cu un laborator propriu, unde sunt testate toate produsele.