- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Sofert Bacau intentioneaza sa disponibilizeze peste 600 de angajati

10 Dec, 15:25 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de ingrasaminte chimice Sofert Bacau intentioneaza sa disponibilizeze 647 de persoane, care reprezinta aproape 80% din numarul total al angajatilor, in a doua jumatate a lunii ianuarie.
Sofert Bacau intentioneaza sa disponibilizeze peste 600 de angajati

Din cei 845 de salariati in total vor fi disponibilizati 647 de muncitori, maistri, lucratori cu studii medii sau superioare, precum si o parte dintre cei care se afla acum la conducerea societatii, potrivit NewsIn.

Sindicatul din unitate are la dispozitie perioada 8-17 decembrie pentru a veni cu solutii de evitare sau diminuare a numarului de concedieri.

In momentul incetarii contractului de munca sau in luna urmatoare, cei 647 de angajati vor primi cinci salarii medii nete pe unitate, existente la data concedierii. De aceste plati compensatorii nu vor beneficia pensionarii reangajati, cei incadrati pe perioada determinata, precum si cei cu timp partial de lucru.

„Conducerea invoca lipsa contractelor de vanzare si a pietei de desfacere a productiei”, a declarat Cornelia Barbu, director adjunct al Agentiei Judetene pentru Ocuparea fortei de Munca (AJOFM) Bacau.

Sofert SA Bacau produce acid sulfuric, tehnic si pentru acumulatori, acid sulfuric oleum, amoniac anhidru (lichefiat), azot tehnic si oxigen.

La sfarsitul lunii noiembrie, in evidenta AJOFM erau 12.182 someri, din care numai aproximativ 5.100 mai beneficiau de indemnizatia de somaj. Rata somajului la nivelul judetului Bacau era de 5,11 someri la o suta de persoane active.