FINANTE-BANCI

80% din romani nu stiu de ce platesc asigurarea obligatorie de sanatate

13 martie 2013, ora 10:59 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Asigurari.JPG
Un studiu realizat de Exact Cercetare si Consultanta in colaborare cu Link Resource si analizat de MediHelp International arata nivelul de informare al romanilor in legatura cu asigurarea de sanatate obligatorie.

Rezultatele studiului indica faptul ca peste 30% dintre romani nu stiu cat platesc pentru asigurarea obligatorie de sanatate, iar mai mult de 80% stiu foarte putin despre avantajale pe care le ofera acest tip de asigurare.

Rezultatele demonstreaza ca romanii au foarte putine informatii referitoare la asigurarea de sanatate obligatorie si beneficiile acesteia. Atunci cand au fost intrebati daca stiu cat platesc lunar pentru acest serviciu, 38% au raspuns negativ, in timp ce 62% dintre respondenti au stiut valoarea exacta.

In ceea ce priveste drepturile contribuabililor, situatia nu este la fel de clara: doar 18% isi cunosc exact beneficiile, in timp ce 82% stiu foarte putin, sau chiar deloc, despre avantajele pe care le ofera asigurarea obligatorie de sanatate.

"Cred ca aceste cifre sunt alarmante, deoarece romanii ar trebui sa stie exact ce primesc pentru sumele pe care le platesc lunar. Aceasta situatie este determinata pe de o parte de lipsa de interes a populatiei si pe de alta parte de lipsa de informatie", a declarat Zahal Levy, presedinte MediHelp International.

"Aceasta situatie nu va aparea niciodata insa cu o asigurare privata de sanatate. In acest caz toate beneficiile si avantajele sunt exprimate foarte clar si fiecare persoana stie exact pentru ce anume cheltuieste. Asigurarea privata de sanatate este o solutie viabila in zilele noastre, iar ingrijirea medicala profesionala combinata cu asistenta medicala si consilierea pot face diferenta atunci cand apare o problema de sanatate", a adaugat Levy.Studiul a fost realizat online, la inceputul anului 2013, pe un esantion de 3.268 de persoane cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani, care traiesc in mediul urban.

Prezent in Romania din 1999, brokerul de asigurari MediHelp International face parte din grupul britanic Bupa International.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 15 Noiembrie 2019, 23:19
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter