- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Banca Romaneasca isi muta sediul central in cladirea Euro Tower

09 Jun, 17:02 • Redactia DailyBusiness
Banca Romaneasca a anuntat joi ca isi muta sediul central, incepand cu 1 august 2011, in cladirea Euro Tower, primul ansamblu de birouri ecologic din Bucuresti, construit de Cascade Group.
Banca Romaneasca isi muta sediul central in cladirea Euro Tower

„Unitatile de business vor fi concentrate in cladirea Euro Tower, in timp ce activitatile de „back office” isi vor desfasura activitatea in continuare in sediul din Pipera. Aceasta decizie face parte din strategia Bancii Romanesti de eficientizare a operatiunilor sale”, a declarat Marinos Stratopoulos, director general al Bancii Romanesti.

Banca Romaneasca a inchiriat in Euro Tower o suprafata de 3.250 metri patrati, desfasurata pe etajele 4 – 7 ale cladirii, urmand ca la parterul acesteia, pe o suprafata de 250 metri patrati, sa functioneze si o sucursala a bancii.

Cladirea Euro Tower este amplasata in zona central-nordica a Bucurestiului, la intersectia strazilor Barbu Vacarescu si Lacul Tei. Dezvoltatorul cladirii, Cascade Group, este filiala locala a fondului olandez de investitii East & Central European Venture Capital BV.

Cu un capital social de pana la 200 milioane de euro si o retea nationala formata din 146 de sucursale, Banca Romaneasca are 18 ani de activitate pe piata bancara din Romania. 

In octombrie 2003, grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumparat pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care detine 10,21% din capitalul social al bancii.

Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece in Romania se mai numara: NBG Securities Romania, Garanta Asigurari, NBG Leasing si NBG Factoring Romania.