- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

CSA a inaugurat Institutul de Management in Asigurari

09 Jun, 15:29 • adrian.mihaltianu
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a inaugurat marti Institutul de Management in Asigurari (IMA), avand ca obiectiv pregatirea profesionala a persoanelor care lucreaza in domeniul asigurarilor si a celor care vor sa activeze in acest domeniu.
CSA a inaugurat Institutul de Management in Asigurari

La aceste cursuri de pregatire se pot inscrie atat angajati ai companiilor de asigurari, cat si agenti sau brokeri.

„La finele lui 2008, numarul persoanelor angajate in sectorul asigurarilor depasea 20.000 oameni. Alte cateva mii de persoane provin din societatile de brokeraj, iar Registrul intermediarilor in asigurari numara peste 100.000 de persoane”, a declarat Dan Constantinescu (foto), presedintele IMA.

Acesta a subliniat ca Institutul de Management in Asigurari (IMA) isi propune sa fie o „scoala in domeniul asigurarilor”.

Primul program educational se va desfasura in perioada 9-13 iunie 2009, in colaborare cu Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si CSA, si va avea ca obiect de studiu prevenirea si combaterea spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism prin intermediul asigurarilor.

Pretul acestui prim curs este de 900 lei pe persoana, a spus Constantinescu, care a adaugat ca institutia este una non-profit.

„Vom incerca sa lucram si pe principiul work-shop-urilor, a sesiunilor de training interactiv, a schimbului de experiente”, a precizat presedintele IMA.

„La un curs nu pot participa mai mult de 28-30 de persoane. Daca este vorba si de lucrari practice, evident ca vom lucra cu maxim 15 persoane”, a declarat Dan Constantinescu.

Acesta a mentionat ca din septembrie se vor face 1-2 cursuri pe saptamana. In principiu, un modul de program dureaza 20 de ore, in 5 zile pe saptamana, ceea ce inseamna 4 ore pe zi.

„Vor fi situatii, precum formarea generala a agentilor si brokerilor, cand acestia va trebui sa parcurga 2-3 module. Pe managementul riscului probabil ca vom avea iarasi mai multe module”, a mai spus reprezentantul Institutului.

Finantarea provine de la CSA, din taxe de participare si din plasamentele financiare pe care le are IMA.

„Cei care participa la cursurile Institutului vor primi un atestat si vor putea fi specializati in domeniul asigurarilor”, a declarat Angela Toncescu, presedintele CSA.

IMA editeaza Revista Romana de Asigurari
[img=241][/img]
Prin intermediul Centrului sau de cercetare, documentare si publicistica, si cu sprijinul unor specialisti din domeniul academic, Institutul de Management in Asigurari editeaza Revista Romana de Asigurari, primul numar al acesteia fiind lansat marti, 9 iunie.

Revista va fi publicata semestrial in limbile romana si engleza.

Totodata, Consiliul CSA a decis infiintarea in cadrul IMA a Structurii de Invatamant Universitar, care urmeaza sa parcurga procedurile de autorizare si acreditare prevazute de legislatia in materie.

Institutul de Management in Asigurari este condus de Dan Constantinescu – presedinte. Din Consiliul Director mai fac parte 6 membri: Aurelia Cristea, Corneliu Moldoveanu, Paul Mitroi, Marinela Nemes, Marinela Prada si Luiza-Iuliana Scutaru.