FINANTE-BANCI

Cum alegeti o asigurare privata de sanatate

10 mai 2012, ora 00:03, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
medic-asig.jpg
Odata cu cresterea nivelului de stres  si  a problemelor de zi cu zi ale vietii moderne, asigurarea privata de sanatate devine mai importanta ca niciodata. Alegerea unei polite poate fi o adevarata provocare, deoarece sunt foarte multi factori care trebuie luati in considerare in alegerea pachetului potrivit.


Conform reprezentantilor brokerului de asigurari medicale MediHelp, la alegerea unei polite trebuie luate in calcul urmatoarele aspecte:

1. Atitudinea fata de propria sanatate

"Sa spunem ca aveti o zi incarcata la serviciu, dar nu va simtiti foarte bine.  Starea persista timp de cateva zile. Ce alegeti sa faceti? Va luati putin timp liber sa va reveniti, mergeti la doctor sau neglijati discomfortul si continuati, orice s-ar intampla?", intreaba Roxana Scutaru, sales manager al MediHelp Internationa"Raspunsul la intrebari simple precum aceasta va arata exact care este atitudinea dumneavoastra fata de propria sanatate, iar acesta este unul dintre primele aspecte pe care ar trebui sa le clarificati in incercarea de a lua o decizie in legatura cu alegerea planului de asigurare privata de sanatate. Atitudinea fata de propria sanatate este un indicator bun pentru planul de asigurare privata de sanatate pe care ar trebui sa il alegeti, elementele si acoperirea acestuia", explica Scutaru.

2. Evaluarea istoricului medical

Ar trebui sa va pastrati o viziune clara si sa luati in calcul afectiunile de care ati suferit pe o perioada de cel putin 7 ani in urma, in decursul vietii dumneavoastra. Bolile care i-au afectat pe membrii familiei dumneavoastra sunt de asemenea importante si va pot arata la ce va puteti astepta pe viitor si in consecinta, care sunt directiile de preventie si tratament  pe care ar trebui sa le includa  pachetul de asigurare privata de sanatate.

3. Profesia si hobby-urile

Cand alegeti un plan de asigurare de sanatate privata, ar trebui sa luati de asemenea in considerare riscurile pe care le implica jobul sau hobby-urile.

"Sunt supus unui stres zilnic? Am un stil de viata nesanatos? Calatoresc des? Am hobby-uri periculoase, imi plac sporturile extreme? Acestea sunt intrebari pe care le adresez mereu cand incerc sa aleg cea mai buna solutie pentru planul de asigurare de sanatate privata a clientului meu. In functie de aceste raspunsuri, imi pot face o idee despre viata pe care o duce clientul meu si culeg detalii importante, folositoare atat pentru mine, cat si pentru clientul meu", spune Roxana Scutaru.

4. Evaluarea nevoilor si dorintelor

Asigurarea de sanatate privata ar trebui sa fie aliantul perfect intre dorinte si nevoi. Planurile de asigurare pot fi personalizate, astfel incat sa se potriveasca cerintelor clientului. Astfel, cand vine vorba despre asigurarea de sanatate privata, ar trebui mai intai facuta o evaluare clara a aspectelor strict necesare si a celor mai putin importante, care ar arata bine pe hartie, dar care poate nu au valoare pentru dumneavoastra sau pentru stilul dumneavoastra de viata.

5. Alegerea unui consultant

Nu in ultimul rand, este foarte important sa colaborati cu un consultant de asigurari private de sanatate despre care stiti ca va cunoaste nevoile si interesele.

"Pe masura ce piata se dezvolta, vor fi tot mai multe persoane care vor incerca sa va vanda diferite polite. Ideal este sa va ajute sa gasiti planul potrivit pentru dumneavoastra si familie si sa nu fie preocupati doar de target-ul lunar", a mentionat Roxana Scutaru, care a adaugat ca clientii pot identifica usor un agent profesionist.

MediHelp International este unul dintre principalii brokeri de asigurare privata de sanatate din Europa Centrala si de Est si este prezent pe piata din Romania incepand cu 1999.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Miercuri, 20 Iunie 2018, 00:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter