- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Fondul Raiffeisen Euro Plus a atras in noiembrie 37 mil. euro si a ajuns la active de 50 mil. euro

14 Dec, 16:17 • Redactia DailyBusiness
Fondul de investitii Raiffeisen Euro Plus, administrat de SAI Raiffeisen Asset Management, are, la sase saptamani de la lansare, active de peste 50 milioane de euro, dupa ce a atras in noiembrie mai mult de 37 milioane de euro, a anuntat luni administratorul fondului.
Fondul Raiffeisen Euro Plus a atras in noiembrie 37 mil. euro si a ajuns la active de 50 mil. euro

Evolutia din noiembrie reprezinta cea mai mare crestere lunara a activelor intregistrata pana in prezent in industria fondurilor de investitii din Romania, se arata intr-un comunicat al SAI Raiffeisen Asset Management, citat de Mediafax.

Fondul are peste 1.500 de investitori, circa 70% din activele acestuia fiind detinute de persoane fizice, iar restul de persoane juridice. Detinerea medie a fiecarui investitor persoana fizica este de circa 22.000 de euro.

Raiffeisen Euro Plus este singurul fond local cu investitii exclusiv in instrumente purtatoare de dobanda denominate in euro.

„In Romania traditional exista un interes pentru economisirea in euro, aproximativ 40% din sumele detinute de persoanele fizice in sistemul bancar fiind plasamente in valuta, fara ca acest comportament sa fie influentat semnificativ de evolutia cursului valutar”, a declarat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

„Fondul are in prezent detineri de peste 50% in certificate de trezorerie si obligatiuni de stat in valuta, inclusiv in ultimele doua emisiuni lansate de Ministerul Finantelor in luna noiembrie 2009”, a mai spus Ion.

Raiffeisen Asset Management administreaza sapte fonduri de investitii, dintre care sase sunt deschise, iar unul este fond inchis, Raiffeisen Strategii Valutare.

Pe langa Euro Plus, Raiffeisen Asset Management administreaza fondurile deschise Raiffeisen Monetar (fond monetar care investeste in depozite bancare si alte instrumente ale pietei monetare), Raiffeisen Confort (fond de investitii cu capital protejat), Raiffeisen Benefit (investeste pana la 50% din active in actiuni atat piata locala, cat si pe bursele externe), Raiffeisen Prosper (investeste maximum 90% din active in actiuni pe burse) si Raiffeisen Romania Actiuni (cu plasamente integrale in actiuni ale unor companii de pe piata locala).

Totodata, compania administreaza si un fond de pensii facultative, Raiffeisen Acumulare.

SAI Raiffeisen Asset Management este a doua societate de administrare a investitiilor din Romania dupa totalul activelor, cu o cota de piata de 24,5% la finele lunii octombrie. In prezent, compania are in administrare active de 935 milioane de lei.