- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Garanti Bank vrea sa aduca si in Romania transferul de bani prin SMS

16 May, 10:25 • adrian.mihaltianu
Garanti Bank Romania va continua sa investeasca in dezvoltare pe piata locala si vrea sa lanseze noi produse, printre care si transferul de bani prin SMS, a declarat Murat Atay, directorul general al grupului Garanti din Romania.
Garanti Bank vrea sa aduca si in Romania transferul de bani prin SMS

Potrivit acestuia, banca a introdus acest serviciu in urma cu peste 4 ani in Turcia si are succes.

„Momentan, transferul de bani prin SMS este accesibil pentru clientii Garanti din Turcia, insa vrem sa-l aducem cat mai repede si in Romania”, a spus Murat Atay, care nu a precizat o data exacta.

El a mai spus ca sistemul poate fi introdus in cateva saptamani, in conditiile in care banca dispune de tehnologia necesara, insa depinde si de autoritatile si piata bancara din Romania.

„[b]In urmatorii 4-5 ani numarul acestor tranzactii va creste foarte mult[/b]”, a subliniat oficialul Garanti.

In cazul acestui tip de tranzactii, cele doua parti – cel care trimite banii si cel care ii primeste – trebuie sa fie clienti bancii. Astfel, persoana care trimite banii se autentifica prin numarul de telefon si codul PIN si face transferul catre cealalta persoana, care primeste un mesaj (SMS) in cateva secunde si poate sa ridice banii de la un bancomat in cel mult 7 zile.

„Acest serviciu este foarte convenabil, spre exemplu, pentru parintii care vor sa trimita rapid bani copiilor”, a mentionat Murat Atay. El a adaugat ca orice client isi poate transfera prin SMS bani dintr-un cont in altul.

[b]Garanti vrea in top 10 banci romanesti[/b]

Garanti Bank si-a propus sa ajunga printre primele zece banci romanesti in functie de valoarea activelor in urmatorii de doi-trei ani, prin crestere organica, potrivit lui Murat Atay.

In prezent, banca fiind pe locul 14 dupa cota de piata in functie de active.

„Garanti Bank se afla pe locul 14 in topul bancilor din Romania si vrem sa ajungem intre primele 10, insa prioritatea noastra este sa fim profitabili. Nu ar avea sens sa ne crestem cota de piata daca nu am face profit”, a declarat Murat Atay.

Garanti Bank Romania a revenit pe profit in primele trei luni din acest an, inregistrand un [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/garanti-bank-a-revenit-pe-profit-in-primul-trimestru-de-2-4-mil-euro-62233/]castig net in valoare de 2,4 milioane de euro[/url], conform standardelor IFRS.

Pentru tot anul 2011, Garanti se asteapta la un profit de 5 milioane de euro.

Banca estimeaza pentru acest an o crestere de 30% a creditelor, de 20% a activelor si de 25% a depozitelor. Totodata, Garanti Bank isi va creste in 2011 numarul sucursalelor, de la 65 la 75 in intreaga tara.

„Romania este singura tara in care avem atat de multe unitati adresate segmentului de retail”, a precizat Murat Atay, care a adaugat ca banca are si unitati pentru corporate si IMM-uri.

Garanti Bank este filiala locala a grupului turc Garanti.