- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Ialomitianu: Banii din conturile bancare nu vor fi vizati de masura taxarii averilor mari

23 Dec, 14:19 • Redactia DailyBusiness
Taxarea averilor mari nu va viza si banii din conturile bancare, intrucat bancherii au avertizat ca exista riscul unor retrageri masive din depozite, astfel ca impozitarea se va limita la proprietati imobiliare, iahturi, "averi in general", potrivit ministrului Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, informeaza Mediafax.
Ialomitianu: Banii din conturile bancare nu vor fi vizati de masura taxarii averilor mari

„Vom sustine in coalitie impozitarea marilor averi. Discutiile la nivel tehnic au fost incheiate, e vorba de fapt despre o taxa de solidaritate care se va aplica pe activele detinute: case, iahturi, averi in general. Nu si asupra conturilor bancare”, a declarat Ialomitianu pentru Hotnews.ro.

Intrebat de ce nu se va aplica si asupra conturilor, ministrul a explicat ca, in urma unor discutii cu bancheri, acestia si-au exprimat temerea ca oamenii ar putea sa-si retraga masiv banii din conturi, ceea ce ar putea genera probleme la nivel de sistem.

Ialomitianu a aratat ca nu ar fi o problema daca sumele sunt mutate dintr-un cont in altul, insa nu ar fi de dorit ca banii sa fie retrasi si tinuti in casa.

„Dar nu e vorba doar ca si-i muta. Romania are o cultura a cash-ului foarte puternica. Daca si-i muta dintr-un cont in altul nu ar fi o problema. Dar daca si-i ia acasa- ma gandesc acum mai ales la zonele sociale in care nu exista o cultura financiara foarte dezvoltata- ce te faci?”, a mai spus ministrul.