- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Media XPrimm a lansat un site de informare despre constatul amiabil

11 Jun, 15:13 • Redactia DailyBusiness
Media XPrimm, companie de relatii publice in industriile de asigurari si pensii private, a lansat un web-site dedicat informarii publicului cu privire la aspecte practice derivate din implementarea constatului amiabil.
Media XPrimm a lansat un site de informare despre constatul amiabil

Lansarea site-ului constatulamiabil.ro reprezinta doar o prima componenta a unui program de educare in asigurari dedicat publicului larg si demarat de Media XPrimm, au anuntat joi reprezentantii companiei.

Site-ul ofera conducatorilor auto informatii despre ce este constatarea amiabila, cand, cum se aplica, de ce este necesara, cum se utilizeaza formularul de constatare, dar si alte informatii despre asigurari.

Introducerea Constatului Amiabil reprezinta simplificarea procedurii birocratice care trebuie urmata ca si consecinta a unui accident rutier. De asemenea, Constatul Amiabil conduce la scurtarea procedurilor de recuperare a prejudiciilor in caz de accidente de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale si reprezinta o alternativa in solutionarea lor, protocolarea acestora de catre organele de politie ramanand in vigoare in conditiile legii.

De la 1 iulie 2009, accidentele rutiere survenite pe teritoriul Romaniei, in urma carora au rezultat numai pagube materiale si in care au fost implicate doua vehicule, vor putea fi solutionate fara ca documentele de constatare sa fie intocmite de catre Politie, cu conditia ca Formularul de constatare amiabila sa fie completat si semnat de catre ambii soferi implicati in accident.