- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Panait, KTD Invest: Romania va fi motorul de crestere a investitiilor straine in regiune

08 Dec, 12:44 • Redactia DailyBusiness
Romania este mult mai stabila decat alte tari, datorita portofoliului diversificat de activitati pe care il detine, ceea ce reprezinta un avantaj in atragerea investitorilor straini si captarea increderii acestora, a declarat Iulian Panait, presedintele KTD Invest, citat de Mediafax.
Panait, KTD Invest: Romania va fi motorul de crestere a investitiilor straine in regiune

„Cred ca Romania va fi motorul de crestere a investitiilor straine in regiune dupa revenirea increderii investitorilor straini”, a afirmat, intr-o conferinta a Asociatiei Analistilor Financiar-Bancar, Panait.

El a aratat ca increderea investitorilor revine mai greu in zonele emergente dupa criza, fiind nevoie mai intai sa revina in plan global.

Panait a precizat ca primul pas in Romania va fi alocarea suplimentara de investitii din partea companiilor straine prezente deja pe piata locala, ulterior urmand sa inceapa „sa se construiasca” increderea altor investitori din afara, care nu au injectat capitaluri pana in prezent in Romania.

„Cel mai greu va fi sa revina increderea investitorilor care au fost in Romania si au plecat”, apreciaza seful firmei de consultanta de investitii KTD Invest.

Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), investitiile straine directe s-au redus in primele noua luni ale anului la 3,5 miliarde euro, aproape jumatate din valoarea sumelor atrase in perioada similara din 2008, de 6,994 miliarde de euro.

Anul trecut, investitiile s-au ridicat la 9,02 miliarde euro, in crestere cu 24,5% fata de 2007.