- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

S&P a imbunatatit perspectiva ratingului OTP Bank de la negativa la stabila

23 Mar, 09:46 • Redactia DailyBusiness
Standard&Poor's a imbunatatit perspectiva ratingului bancii ungare OTP Bank, prezenta in Romania, si a principalei sale subsidiare, OTP Mortgage Bank, de la negativa la stabila, ca urmare a rezistentei mai mari decat s-a anticipat la recesiunea economica.
S&P a imbunatatit perspectiva ratingului OTP Bank de la negativa la stabila

Agentia a confirmat, totodata, ratingurile „BB+/B” pentru datoriile pe termen lung si scurt ale ambelor institutii financiare, scrie Mediafax.

Pespectiva stabila reflecta profilul financiar relativ solid al celor doua banci si profitul peste asteptari calculat inainte de deducerea provizioanelor, ceea ce ofera o mai mare protectie fata de pierderile rezultate din creditele neperformante.

S&P anticipeaza ca „OTP va continua sa reziste mediului de afaceri dificil, printr-o capacitate de absorbtie sporita”, a declarat Magar Kouyoumdjian, analist la Standard & Poor’s.

Nivelul ratingurilor include continuarea presiunilor asupra calitatii activelor si profiturilor, ca urmare a impactului cresterii economice scazute in Ungaria si statele din Europa de Est unde banca desfasoara operatiuni.

Grupul OTP este prezent in Romania prin intermediul OTP Bank Romania, divizia de asigurari OTP Garancia, OTP Fond de Pensii, OTP Leasing Romania, OTP Consulting Romania, companie cu activitati de consultanta pentru investitori, autoritati clocale si IMM-uri, respectiv OTP Asset Management Romania, societate de administrare a investitiilor.