- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Advantage Software Factory: Afacerile prin aplicatia Capone vor creste cu 33% in 2009

22 Oct, 17:25 • Redactia DailyBusiness
Advantage Software Factory (ASF), companie romaneasca de IT, specializata pe aplicatii de colectare debite restante, estimeaza ca va finaliza anul 2009 cu o cifra de afaceri a aplicatiei de colectare de debite Capone de peste 1 mil. euro, cu 33% mai mult decat anul trecut.
Advantage Software Factory: Afacerile prin aplicatia Capone vor creste cu 33% in 2009

Din aceasta suma, circa 20% va fi obtinuta din proiecte in afara tarii. Suita Capone genereaza circa 50% din vanzarile companiei, au precizat joi reprezentantii societatii.

„Criza a impulsionat cererea pentru sisteme de colectare a debitelor restante. Cresterea se bazeaza pe nevoia tot mai multor organizatii de a folosi un sistem de colectare, care sa ajute la recuperarea datoriilor si la reducerea importanta a costurilor generate de activitatea de colectare”, a declarat Stefan Paun, (foto), directorul general al ASF.

Conform companiei, 4 clienti noi din Romania au intrat in portofoliul Capone in ultimele 6 luni.

In afara de piata locala, aplicatia romaneasca este implementata la clienti din alte 7 tari. Ponderea proiectelor externe in cifra de afaceri s-a mentinut fata de anul trecut. „Din datele pe care le am acum, estimez ca va ramane in jur de 15-20% si anul viitor”, a apreciazat Paun.

Pe piata locala, Capone detine peste 50% dintre implementarile de sisteme de colectare in banci, conform estimarilor companiei. Printre clienti se numara ING Bank, Unicredit Tiriac Bank, Credit Europe Bank, Millenium Bank, Alpha Bank sau Banca Romaneasca.

ASF este o firma romaneasca, infiintata in 2001, care a dezvoltat pana in prezent 4 linii de afaceri: sistemul de colectare Capone, suita de aplicatii AnytimeCRM, software-ul de raportare NextReports si dezvoltarea de solutii la cererea clientului.

Echipa Advantage Software Factory este formata din peste 50 de oameni.