- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Apple ar putea lansa o noua serie de iPod-uri, un segment in scadere cu 11% in T2

01 Sep, 10:32 • Redactia DailyBusiness
Apple Inc. ar putea lansa o noua linie de iPod-uri la evenimentul pe care il organizeaza saptamana viitoare la San Francisco, in incercarea de a contracara scaderea vanzarilor pe acest segment, care in trimestrul al doilea au inregistrat un declin de 11% fata de perioada anterioara, scrie The Wall Street Journal.
Apple ar putea lansa o noua serie de iPod-uri, un segment in scadere cu 11% in T2

Invitatia pentru acest eveniment, transmisa prin email, infatiseaza silueta unei persoane care danseaza cu un iPod in mana si spune: „Este doar rock and roll, dar ne place”. Acesta este un indiciu ca in cadrul evenimentului, ar putea fi lansat un nou iPod, comenteaza WSJ.

Unii analisti sunt de parere ca Apple va introduce pentru noile modele o camera digitala cel putin in cazul iPod-ului cu touch, daca nu si pentru modelele clasice de iPod si iPod nano.

iPod-ul a reprezentat pentru Apple una dintre cele mai importante afaceri, dar vanzarile au incetit odata cu lansarea iPhone, care poate fi folosit si ca iPod.

In trimestrul al doilea, vanzarile de iPod au generat vanzari de 1,49 miliarde de dolari (1 mld.euro), echivalentul a 18% din veniturile totale ale Apple.