- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Bill Gates domina autoritar topul bogatilor din IT. Vezi cine sunt rivalii sai la suprematie

12 Mar, 13:15 • Redactia DailyBusiness
Bill Gates a pierdut primul loc in topul celor mai bogati oameni din lume, realizat anual de Forbes, in fata lui Carlos Slim, dar ramane persoana cu cea mai mare avere din industria IT, estimata la 53 de miliarde de dolari, scrie mashable.com.
Bill Gates domina autoritar topul bogatilor din IT. Vezi cine sunt rivalii sai la suprematie

Pozitia sa pare destul de stabila in urmatorii ani, in conditiile in care locul al doilea este ocupat de fondatorul Oracle, Larry Ellison, cu o avere de „doar” 28 miliarde dolari.

Fondatorii Google, Sergey Brin si Larry Page, ocupa pozitia a treia in topul celor mai bogati oameni din industria IT, cu o avere estimata la 17,5 miliarde de dolari.

Topul este completat de:

4. Steve Ballmer (CEO Microsoft) – 14,5 mld. dolari

5. Paul Allen (co-fondator Microsoft) si Michael Dell (fondator Dell) – 13,5 mld.dolari fiecare

6. Jeff Bezos (fondator Amazon) – 12,3 mld. dolari

7. Eric Schmidt (CEO Google) – 6,3 mld. dolari

8. Steve Jobs (co-fondator si CEO Apple)- 5,5 mld. dolari

9. Pierre Omidyar (fondatorul eBay) – 5,2 mld.dolari

10. George Lucas si Steven Spielberg (regizori inclusi in acest top pentru tehnologia folosita in filmele lor) – 3 mld. dolari fiecare.

Selectia mashable.com a fost facuta si in functie popularitatea oamenilor cu averi considerabile in industria IT. In topul Forbes se regasesc si nume precum Azim Premji, CEO-ul producatorului de software, cu o avere estimata la 11 miliarde de dolari, precum si Ernesto Bertarelli, proprietarul companiei de biotehnologie Serono, cu o avere estimata la 10 miliarde dolari.