- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cosmote a cumparat Zapp cu 207 mil. euro

30 Jun, 19:41 • mihaela.tudorancea
Saudi Oger Ltd, proprietarul Telemobil SA - operatorul retelei Zapp Romania - a anuntat azi semnarea unui acord de vanzare - cumparare a 100% din Telemobil catre Cosmote Mobile Telecommunications SA Group, pentru o suma totala de 207 de mil. euro.
Cosmote a cumparat Zapp cu 207 mil. euro

„Suma se divide in aproximativ 61 de milioane euro reprezentand valoarea capitalului, restul de 146 de milioane euro reprezentand debite si alte obligatii, in marea lor majoritate provenite din derularea retelei 3G si extinderea retelei CDMA”, se arata intr-un comunicat de presa remis de oficialii Zapp.

„Suntem multumiti ca am incheiat negocierile cu Cosmote Group privind vanzarea Zapp Romania si asteptam finalizarea cu succes a tranzactiei. Aceasta tranzactie vine dupa o perioada de investitii in infrastructura companiei, timp in care am efectuat lucrari majore de extindere a ariei de acoperire si am lansat noi servicii in parteneriat cu China Development Bank si ZTE Corporation”, a declarat Nadim Akkaoui, Director Corporate Finance pentru Grupul Saudi Oger.

„Zapp Romania a inregistrat progrese importante in dezvoltarea retelelor 3G si EV DO, iar acum are o acoperire de peste 70% din populatia Romaniei in ceea ce priveste furnizarea serviciilor de date mobile de mare viteza. Adaugarea serviciilor de internet mobil de mare viteza de la Zapp la portofoliul de servicii oferite de Cosmote va fi foarte avantajoasa pentru ambele companii si pentru clientii lor”, a adaugat Akkaoui.

De consultanta financiara a Cosmote s-au ocupat companiile Citigroup Global Markets Limited si N M Rothschild and Sons Limited.

„Informatii suplimentare despre acest subiect vor fi furnizate doar in momentul incheierii tranzactiei, respectiv odata ce vor fi indeplinite conditiile specifice unei tranzactii de acest tip”, au declarat reprezentantii celor doua companii implicate.

Cosmote si Zapp asteapta acum aprobarea Consiliului Concurentei. Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) au declarat ca ei nu au nicio autoritate pentru a aproba sau nu aceasta tranzactie, fiind necesara doar trimiterea unei notificari catre ei dupa ce aceasta s-a finalizat.

In 2008, Zapp a raportat venituri de 61 milioane de euro si o baza de clienti de 374 mii de abonati.

Update 22:50
Clientii Zapp nu vor fi afectati de aceasta masura beneficiind de aceleasi oferte ca si in prezent, potrivit serviciului de relatii cu clientii al companiei. Consultantul Zapp a mentionat ca este ‘practic, doar de o schimbare de actionariat”.

Intrebat daca in oferta Zapp vor aparea in curand si telefoane care sa functioneze in reteaua GSM, consultantul a precizat ca deocamdata nu se va intampla acest lucru si ca este prea devreme pentru a cunoaste aceste detalii.