- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Creatorul aplicatiei Tap Tap Revenge pentru iPhone castiga 1 mil. $/luna

22 Dec, 12:20 • Redactia DailyBusiness
Multi dintre programatorii de aplicatii pentru iPhone se plang de faptul ca nu reusesc sa se imbogateasca de pe urma acestei activitati, insa start-up-ul din California, firma Tapulous, dezvoltatorul jocului Tap Tap Revenge, nu intra in aceasta categorie. Compania a anuntat ca genereaza venituri de 1 milion de dolari pe luna de pe urma acestui joc, unul dintre cele mai cautate de pe App Store al Apple.
Creatorul aplicatiei Tap Tap Revenge pentru iPhone castiga 1 mil. $/luna

Oficialii companiei, pentru care lucreaza 20 de oameni, au subliniat ca genereaza aceste venituri din vanzarea diferitelor versiuni ale jocurilor, publicitate si comercializarea de muzica din interiorul aplicatiilor. Tapulous este una dintre cele mai bine platite companii exclusiv din aplicatii pentru iPhone.

Apple a comercializat mai mult de 50 milioane de device-uri cu sistem de operare iPhone (iPhone-uri si iPod Touch-uri) pana in prezent. In toamna acestui an, compania de cercetare comScore a estimat ca o treime din utilizatorii sistemelor de operare iPhone au instalat jocul Tap Tap Revenge pe device-uri.

Tap Tap Revenge este un joc similar cu Guitar Hero. In jocul creat de Tapulous utilizatorii trebuie sa apese in ritmul anumitor melodii pe ecranele iPhone-urilor, fara a pierde ritmul.

Tap Tap Revenge 3, cea mai recenta versiune a jocului, poate fi downloadat si in Romania la pretul de 1 $ de pe App Store. Anumite track-uri sunt gratuite, iar pentru a downloada alte melodii utilizatorii trebuie sa plateasca 50 centi/bucata. Strategia pare sa functioneze pana in prezent eficient, a scris Reuters.