- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Octavian Radu, RTC: Anul acesta ar putea fi Armaghedon

18 Feb, 14:01 • Redactia DailyBusiness
Grupul RTC si-a propus sa inchida in 2009 circa 5 magazine Diverta din tara, a relocat unele activitati si a disponibilizat intre 100 si 200 de angajati, oficialii companiei declarand ca anul acesta vor renunta la proiectele care nu aduc bani, concentrandu-se pe eficientizare.
Octavian Radu, RTC: Anul acesta ar putea fi Armaghedon

Majoritatea magazinelor Diverta „cu probleme” sunt situate in afara Bucurestiului. 30-40% din veniturile totale provin, in cazul Diverta, din Bucuresti, a declarat pentru DailyBusiness.ro, Octavian Radu, presedinte si proprietar al RTC.

„Pentru noi, anul acesta ar putea fi Armaghedon, dar si back in business (revenire – n.r.). Oricum, acestei crize nu o sa-i supravietuiasca toti jucatorii mari, concurenti sau nu cu noi”, a spus omul de afaceri Octavian Radu.

„Nu cred ca vom da totusi faliment, pentru ca noi incercam sa fim intotdeauna cel putin un pic mai buni decat concurentii. Deci daca picam noi, ei dau faliment inainte”, este de parere Radu.

De la inceputul anului RTC a disponibilizat intre 100 si 200 de angajati, unii din reteaua de magazine Diverta, ceilalti din depozitul de papetarie, de 10.000 mp, relocat la Chitila in care s-au investit 3 milioane de euro. Jumatate de milion de euro au fost investiti in software-ul depozitului Be Proffice.

[quote=Octavian Radu, RTC]Ma uit saptamanal pe cifre pentru a putea sa pun la punct strategiile pe termen lung cat mai eficient[/quote]

„In prezent nu prea mai avem lichiditati, deci in cazul unor noi investitii vom contracta credite la banci. Nu exista insa vreo investitie pe care sa nu o pot finanta. In urmatoarele trei saptamani vom mai anunta investitii de circa 10 mil. euro in trei proiecte – doua dintre ele sunt nise noi, unul pe o nisa in care suntem deja prezenti”, a declarat Radu. Doua din aceste proiecte vor atrage investitii de 1,5 milioane de euro, iar al treilea de circa 7 milioane de euro.

Segmentul care merge cel mai bine in prezent in cazul niselor acoperite de companie este cel al fashion-ului, in care este prezent prin magazinele Debenhams. „Acest lucru se intampla insa si datorita perioadelor de reduceri care au inceput mult mai devreme decat in anii trecuti”, a precizat Radu.

„In lunile august si septembrie, afacerile grupului au fost pe scadere continua, apoi am fluctuat. Acum ma uit saptamanal pe cifre pentru a putea sa pun la punct strategiile pe termen lung cat mai eficient. Daca unul dintre segmentele noastre de activitate este afectat negativ, ‘unda de soc’ se propaga si pe celelalte nise ale noastre”, a mai spus Radu.

[quote=Octavian Radu, RTC]Vom abandona proiectele care nu aduc bani[/quote]
Acesta a precizat ca momentan nu va mai investi in dezvoltarea si extinderea magazinului online al Diverta – Dol.ro. „Dol.ro reprezinta foarte putin din afacerile noastre. Ca vanzari poate fi comparat tot dol.ro cu un singur magazin mediu din lantul Diverta. Investitiile in el se vor vedea pe termen lung, insa acum vrem sa ne concentram pe investitiile care au rezultate in prezent”, a precizat Octavian Radu.

Grupul RTC activeaza pe segmente precum IT, fashion, imobiliare, curierat sau papetarie si birotica. Grupul a inregistrat in 2007 afaceri de circa 300 mil. euro, conform oficialilor companiei.