- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Plata cu mobilul, subiect \”fierbinte\” pentru bancile si operatorii telecom din UE

30 Jun, 16:10 • Redactia DailyBusiness
Operatorii de telefonie si bancile din Uniunea Europeana (UE) vor coopera astfel incat clientii lor sa poata achita cumparaturile, notele de plata la restaurant si alte facturi prin intermediul telefonului mobil, a scris Reuters.
Plata cu mobilul, subiect \fierbinte\ pentru bancile si operatorii telecom din UE

Miscarea face parte din cadrul unei strategii mai extinse a UE pentru sustinerea competitiei si a unei mai mari libertati de alegere a modalitatilor prin care oamenii pot plati pentru bunuri si servicii, mai ales cand se afla intr-o tara straina.

Operatorii de telefonie, care se confrunta cu presiuni de micsorare a tarifelor pe care le practica, partial din cauza unor reglementari ale Uniunii Europene, cauta de asemenea noi surse de venit.

GSM Association, organizatia ce reprezinta membrii ai industriei de telecomunicatii, a facut echipa cu European Payments Council, un organism ce reprezinta 8.000 de banci in Europa, scrie Reuters.

Sapte companii operatoare de telefonie mobila fac probe pentru efectuarea de plati cu ajutorul telefonului mobil, iar alte sapte planuiesc sa implementeze astfel de teste.

„Scopul meu este intensificarea competitiei de pe piata de servicii de plata”, spune, intr-un comunicat, comisarul european pentru piete interne, Charlie McCreevy. „Acorduri cum este cel de fata arata posibilitatile pe care tehnologiile noi si abordarile inovative le pot crea in acest sens”, a adaugat oficialul european.