IT&C

Ponta: Nu stiu daca mai e vreun copil, chiar si de clasa I, care sa nu aiba telefon cu Internet (Update 1)

15 septembrie 2014, ora 16:45   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ponta.jpg
Premierul Victor Ponta a vorbit, luni, despre problema manualelor tiparite si digitale pentru clasa I si clasa a II-a, care nu vor fi din 15 septembrie pe bancile elevilor, din cauza unor contestatii depuse de edituri.

"Noi am luat decizia de a veni in secolul XXI cu manualele, de a trece la digitalizare. O astfel dereforma deranjeaza multe interese, unii o sa piarda bani si au contestat reforma. Au sprijinitori in politica si in mass-media, ca cine are bani are si sprijinitori de cumparat. Nu stiu daca mai e vreun copil, chiar si de clasa I, care sa nu stie sa umble pe computer, sa nu aiba telefon cu Internet. Nu putem ramane cu manuale vechi din cauza celor care au bani sa cumpere politicieni. Imi pare rau ca au blocat clasa I, dar scoala romaneasca are nevoie de o reforma", a declarat Victor Ponta, citat de ziare.com.

Peste trei milioane de elevi si prescolari au inceput scoala pe 15 septembrie, insa fara manualele digitale promise de Guvern. Elevii nu au de pe ce invata, pentru ca rezultatele licitatiei pentru realizarea manualelor au fost contestate de mai multe edituri.

Pana la solutionarea contestatiiilor, elevii de clasa I vor invata de pe fise, in vreme ce scolarii din clasa a II-a vor folosi manualele vechi, chiar daca acestea nu sunt in conformitate cu noua programa.Citeste si
Cum sa investesti cu cap in educatia copilului tau, fara sa-i fortezi ritmul dezvoltarii 
Cum aflu la ce sunt bun? Copiii de azi, intre blazare si descoperirea vocatiei
5 secrete ale copiilor olandezi, cei mai fericiti din lume
De la tablite la tablete. Cat costa updatarea scolilor

Anul scolar incepe fara manuale, dar cu noi reguli (Articol initial)

15 septembrie 2014, ora 10:14   | 1 comentariu publicat
scoala.jpg
Anul scolar 2014-2015 incepe luni fara manuale noi pentru clasele I si a II-a si fara schimbari la examenele nationale si admiterea in liceu, dar cu un regulament ce integreaza reguli de conduita in unitatile de invatamant, un contract educational cu parintii si obligatii pentru profesori si elevi.

Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar este o premiera a ultimilor zece ani pentru scolile din Romania. Proiectul acestui regulament include atat prevederi privind conduita cadrelor didactice si a elevilor, cat si obligatii ale parintilor, una dintre acestea fiind aceea de de a asigura, conform prevederilor legale, frecventa scolara a copilului in invatamantul obligatoriu si de a lua masuri pentru scolarizarea acestuia, pana la finalizarea studiilor.

In privinta profesorilor, acestia trebuie sa aiba o tinuta morala demna, in concordanta cu valorile pe care trebuie sa le transmita elevilor, o vestimentatie decenta si un comportame nt responsabil, fiindu-le interzis sa desfasoare actiuni care pot afecta viata intima, privata si familiala a elevilor.

Conform aceluiasi regulament, elevii nu vor mai putea folosi telefonul mobil in timpul orelor si, totodata, le va fi interzis sa detina, sa consume sau sa comercializeze, in scoli si in afara acestora, droguri, substante etnobotanice, bauturi alcoolice, tigari si sa participe la jocuri de noroc. Mai multe detalii, pe Mediafax.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Andrei a spus:
16/09/2014 09:48
Domnul PM prezidentiabil traieste intr-o lume total paralela. Sunt convins ca, din barca inc are umbla la inundatii, i-a vazut pe copiii din localitatile inundate cautand informatii despre vreme pe accuweather.com de pe smarthpone-uri, ca sa stie sa se pazeasca pe viitor de catastrofe iminente... asta pana cand ajungea acasa, la PC sau la Ipad, evident. Domnule, esti pur si simplu de pe alta planeta! Poate iti inchina cineva o oda, la Primul Congres PSD, in care se va vorbi despre maretele realizari ale epocii tehnologice Ponta, fiindca vad ca intr-acolo mergem!
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Duminica, 22 Aprilie 2018, 15:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter