- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Principalele lansari din IT&C in saptamana 16-20 mai (FOTO)

22 May, 09:01 • valentin..nicolae
Producatorii de pe piata IT propun in aceasta saptamana o gama de produse ce cuprinde, in principal, imprimante, placi grafice, servere, hard disk-uri si accesorii pentru tablete.
Principalele lansari din IT&C in saptamana 16-20 mai (FOTO)


Asus

a lansat placa grafica GTX 560 DirectCU II TOP, bazata pe nucleul NVIDIA GTX 560.

GTX 560 DirectCU II TOP este supratractata din fabrica la 925MHz, cu 115MHz mai mult decat modelul de referinta.

Arhitectura DirectCU II cu doua ventilatoare face ca heat pipe-urile din cupru sa ramana in contact direct cu nucleul grafic.

Fujitsu lanseaza serverele Primergy RX100 S7, TX140 S1 si TX120 S3, dotate cu noile procesoare Intel Xeon E3-1200.

Primergy RX100 S7 are o sursa modulara, iar TX140 S1 este dedicat IMM-urilor si birourilor locale ale multinationalelor, oferind consum redus de energie si capacitate mare de stocare. Placile serverului nu contin halogen.

TX120 S3 este dotat cu procesoare Intel Xeon E3 si unit de 2,5 inci sau 3,5 inci.

Noile servere vor fi disponibile la nivel global din luna iunie. Preturile vor varia in functie de regiune.

Producatorul taiwanez HTC a anuntat ca tableta  HTC Flyer este disponibil in magazinele din Europa, inclusiv din Romania, incepand cu data de 16 mai.

HTC Flyer, cu ecran de 7 inci si carcasa din aluminiu, integreaza serviciul de cloud gaming OnLive Inc, ce permite rularea oricarui joc fie pe un computer cu performante mai reduse, fie pe notebook, tableta sau televizor. In cazul in care este integrat in totalitate, utilizatorii vor putea, de exemplu, sa transmita serviciul OnLive catre televizor prin sistemul wireless broadband al tabletei.

Varianta de HTC Flyer cu suport pentru 3G si WiFi ofera o memorie de 32 GB pentru stocare, memorie care poate fi extinsa printr-un card microSD de pana la 32 GB. O a doua varianta va oferi conectivitate WiFi si memorie de 16 GB cu posibilitate de extindere.

Tableta are procesor de 1,5 Ghz.

Logitech lanseaza o noua gama de dispozitive dezvoltate exclusiv pentru iPad si tabletele Android, ce cuprinde tastaturi, boxe, casti, mousi si alte accesorii.

Logitech Keyboard Case (carcasa-tastatura) dispune de un invelis de aluminiu foarte rezistent, iar carcasa invaluie tableta, acoperind ecranul si laturile sale, iar prin Bluetooth, Keyboard Case isi conecteaza tastatura. Noua carcasa-tastatura dispune si de un canal in spatele tastaturii, care sprijina tableta in pozitia portret sau landscape.

Difuzoarele Logitech Wireless Speaker permit plasarea boxelor la o distanta de pana la 15 metri de iPad sau tableta Android, in functie de modul de folosire, setari si conditii de mediu.

O baterie reincarcabila ofera difuzoarelor o independenta de pana la 10 ore.

Samsung Electronics a lansat seria de imprimante ML-5510/6510, echipata cu un procesor de 700 MHz, placa de retea de 1Gb si memorie de pana la 768MB. Echipamentele pot printa un numar de 62 de pagini A4 pe minut.

Seria suporta o sarcina maxima lunara de pana la 275.000 de printari, dispune de un toner cu capacitate de pana la 30.000 de pagini si este dotata cu panou de comanda numeric LCD si conectivitate USB.

Toshiba a anuntat lansarea noilor hard disk-uri externe Stor.E Edition, care ofera preinstalat solutii de back-up si recuperare a datelor, avand o capacitate de stocare de pana la 1 TB. Hard disk-urile vor fi disponibile din al doilea trimestru al acestui an.

Seria este disponibila in patru culori diferite, respectiv rosu, albastru, argintiu si negru. Prin portul USB 3.0. hard disk-urile pot transfera fisiere multimedia de dimensiuni mari catre un laptop conectat prin USB 3.0., cu rata de transfer de pana la 5 Gb pe secunda.

Computerele si perifericele compatibile doar USB 2.0. pot fi folosite in continuare cu noile hard disk-uri externe.