IT&C

Restructurare-fulger: Depozitul de Calculatoare a inchis 34 de magazine in 46 de zile

20 iulie 2010, ora 13:26, autor(i): Mihai Musatoiu   | 4 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
200 de angajati au parasit compania in ultimele doua luni
200 de angajati au parasit compania in ultimele doua luni
Lantul IT&C Depozitul de Calculatoare mai numara doar 29 de magazine, fata de 102 locatii la debutul crizei economice, insa situatia este acum stabilizata, a spus pentru DailyBusiness.ro Virgil Raducanu, actionarul majoritar al companiei Romsoft, care detine Depozitul de Calculatoare. El a revenit pentru doua luni la conducerea firmei pentru a o restructura in regim de urgenta.
Cele 29 de magazine ramase in functiune "sunt cele mai bune, sistemul e stabilizat si pe plus", a spus Raducanu.

Aceasta este a patra incercare consecutiva de stabilizare a business-ului, de la startul crizei, in octombrie 2008. "Am incercat cu 80 de magazine, cu 64, cu 40 si acum cu 29", povesteste actionarul majoritar. Lucrurile au continuat sa se inrautateasca de fiecare data, insa acum norocul pare ca i s-a schimbat.

Desi vanzarile au scazut la 25% fata de inainte de criza (iunie 2010 vs. iunie 2008), Raducanu incearca sa stabilizeze situatia creditelor. "Peste doua luni, speram sa fim singurul retailer IT&C care nu are datorii", spune el.Raducanu, care renuntase la conducerea companiei in februarie, a revenit la inceputul lunii mai pentru a pune in aplicare un plan-fulger de eficientizare a Depozitului de Calculatoare. "In 46 de zile am inchis 34 de magazine", spune el. De ce a fost nevoie de aceasta interventie in forta?

Compania avea un credit la banca BRD care, desi in trecut fusese rescadentat de mai multe ori, la finalul lui aprilie a trebuit platit. "Ni s-a cerut practic de pe o zi pe alta returnarea unui credit de 2,6 milioane de euro. Ce, nu stiati ca e scadent? - asa ni s-a spus", povesteste Raducanu.

Contactati de catre DailyBusiness.ro, reprezentantii BRD nu au facut niciun comentariu pe aceasta tema.

"Am inchis 34 de magazine si le-am dat banii", continua Raducanu. A mai achitat aproape 800.000 de euro in contul unui alt credit, luat de la Credit Europe Bank, unde mai are de platit inca 860.000 de euro. Insa nu isi face griji. "Banii astia sunt de incasat din piata. Ne bazam pe ei".

La mijlocul lui iulie, cu misiunea de restructurare incheiata (pe langa inchiderile de magazine a facut si 160 de concedieri, la care s-au adaugat 40 de plecari voluntare), Raducanu s-a retras din nou de la conducerea firmei, lasand comanda lui Marius Badea, in calitate de director general, decizia urmand sa devina oficiala in curand. "Eu raman consultant", spune Raducanu. "Ma mai intorc poate doar daca lucrurile vor merge spre mai rau".

In prezent, compania mai are 120 de angajati (fata de 750 in octombrie 2008) si se lupta pentru supravietuire pe o piata grav afectata de scaderea consumului. Peisajul este dezolant: Ultra Pro si Flamingo au cerut insolventa, Altex este cu vanzarile la 50% fata de inainte de criza, Domo a avut primul an de pierdere in 2009, eMag a vandut jumatate din business catre distribuitorul Asesoft.

Romsoft SA, compania care opereaza lantul de magazine Depozitul de Calculatoare, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 78,8 mil. euro, in crestere cu 60%, si a raportat pierderi de 3,68 mil. euro, de aproape patru ori mai mari fata de anul anterior, conform datelor de la Registrul Comertului.

Mai multe detalii despre piata de retail IT&C, estimata la 800 mil. euro in 2009, si parerile principalilor jucatori cu privire la cum va arata anul curent, puteti citi in analiza Pareri impartite in retailul IT: Domo si Flamingo cred ca piata stagneaza, eMag emana optimism dupa ce afacerile aproape i s-au dublat la inceput de an.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
daniel a spus:
20/07/2010 14:15
Bravo lor!
Ma asteptam sa reuseasca. Le sunt client de multi ani si nu am avut probleme deloc cu produsele achizitionate de la depozit. Sper sa le mai fiu client inca multi ani de acum incolo!!!
Si ii felicit pentru ca le-a inchis gura celor de la BRD.
 
eu a spus:
20/07/2010 17:10
Vai de voi. va dati comentarii singuri.
Nu cred ca exista un client multumit !
 
iulian a spus:
21/07/2010 16:59
Eu sunt un client multumit si toti prietenii care au cumparat online. Desi in Calarasi s-a inchis depozitul, merg pe mana lor in continuare.
 
Florina Paraschiv a spus:
30/12/2010 10:12

Domnilor de la Depozitul de calculatoare !

Monitorul achizitionat de la sediul dumneavoastra din Calarasi nu mai merge.
Unde sa-l duc pentru reparatie, este inca in garantie.
Am intrebat la vechiul sediu si nu au stiut cei de-acolo sa-mi spuna unde va gasesc.
Va rog sa-mi raspundeti.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 12 Noiembrie 2019, 08:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter