- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Televoice lanseaza in decembrie primul e-Reader romanesc, la 150 euro

16 Nov, 14:01 • Redactia DailyBusiness
Televoice, compania ce distribuie produse IT&C sub brandul Evolio, va lansa, la 1 decembrie, primul cititor romanesc de carti electronice (e-Reader) - Evobook - cu tehnologie e-ink, la pretul de 150 de euro, a anuntat marti societatea.
Televoice lanseaza in decembrie primul e-Reader romanesc, la 150 euro

Dispozitivul (18 cm inaltime, 13 cm latime) are un ecran de 6 inci (600×800 pixels, 16 nuante de gri), cantareste 228 grame si are o grosime de 9 mm.

In memoria interna de 2 GB se pot stoca pana la 4.000 de carti. totodata, memoria este extensibila la 10 GB prin folosirea unui SD card. Cu o singura incarcare, Evobook poate fi utilizat pentru a citi pana la 10.000 de pagini, timp de circa 15 zile.

Conform oficialilor companiei, Evobook este compatibil cu toata gama de formate curente pentru carti electronice (.pdf, .chm, .epub, .txt, .htm, .html, .rtf, .pdb, .djvu, .iw, .iw4, .fb2, .oeb, .prc, .mobi, .tcr, .opf).

Dispozitivul dispune de functie Search (de cautare), posibilitatea de a alege dimensiunea fontului dorit (zoom), functia Bookmark – semn de carte. De asemenea, gadget-ul poate reda fisiere in format mp3.

Evobook are suport pentru limba romana, meniu, manual, dictionare si fonturi romanesti.

„Piata e-Readere-lor este, dupa cea a tablet PC-urilor, cea mai dinamica piata de produse electronice la nivel mondial. La nivelul anului 2014 numarul de e-Readere livrate va depasi cifra de 30 milioane unitati”, a declarat Liviu Nistoran, presedintele companiei.

„In Romania, anul 2010 a reprezentat inceputul timid al acestui produs, insa pentru 2011 estimam o piata de aproximativ 3 milioane de euro, urmand ca in 2013 aceasta sa depaseasca 10 milioane de euro”, a adaugat Nistoran.

Produsul va fi disponibil in magazine incepand cu data de 1 decembire la un pret recomandat de 150 euro.

Sub brandul Evolio se comercializeaza produse GPS , netbook-uri, produse de comunicatii fixe si mobile, produse multimedia si accesorii.

Liviu Nistoran a fost presedinte al Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC).