- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Un \’James Bond\’ al laptopurilor. Panasonic a lansat laptopul rezistent la tigri, elefanti si gloante

24 Jun, 17:56 • Redactia DailyBusiness
Compania Panasonic a lansat laptopul Toughbook CF-30, rezistent, potrivit unui review al Forbes.com, la gloante, tigri si elefanti, a anuntat compania.
Un \'James Bond\' al laptopurilor. Panasonic a lansat laptopul rezistent la tigri, elefanti si gloante

„Potrivit ultimului review publicat pe Forbes.com, Panasonic Toughbook CF-30 a supravietuit unui tigru alb si chiar unui elefant asiatic. Animalele au fost lasate sa roada laptopul, sa calce pe el si chiar sa stea pe carcasa lui ranforsata. In final, in Panasonic Toughbook CF-30 s-a tras cu gloante”, se precizeaza in comunicatul companiei.

Sub titlul „Nu credeti ceea ce promit fabricantii. Noi am supus Panasonic Toughbook la adevarate teste de supravietuire”, revista Forbes numeste notebook-ul Panasonic drept un James Bond al laptop-urilor.

„Am scapat Panasonic CF-30 Toughbook, l-am lovit, am stat pe el si am incercat sa il infrangem trecand cu un automobil Volkswagen Jetta TDI peste el (de data asta a lasat o urma; pe asfalt). Am turnat Diet Coke pe tastatura, apoi am folosit clapa laptopului pentru a strivi cutia metalica in care a fost bautura”, se arata in articolul publicat de Forbes.
[img=257][/img]
Laptopul de 3.460 de dolari a fost apoi prezentat unui tigru alb care l-a lins, apoi l-a zgariat si trantit. Tigrul a reusit sa roada si sa smulga cinci taste, dar si asa, laptopul a ramas functional. In urmatorul test de supravietuire, Panasonic Toughbook CF-30 a fost prezentat lui Liz, un elefant asiatic cu greutatea de aproximativ 4,5 tone. Elefantul a calcat laptopul, l-a scapat pe ciment insa nu a reusit decat sa crape carcasa din aliaj de magneziu in doua locuri si sa scoata hard-discul din interior. Acesta a fost ulterior introdus inapoi in laptop care a pornit fara nicio problema. Ecranul a ramas intact.

Dupa cinci zile, Panasonic Toughbook CF-30 a fost dus la poligonul de tir Jackson Arms din sudul orasului San Francisco unde s-a tras asupra lui cu un pistol Ruger Mark III 22 mm de la o distanta de aproape 14 metri.

Echipa Forbes a reusit insa sa distruga iremediabil laptopul tragand in el cu un pistol Springfield 1911 de 45 de mm, de la 14 metri. „Ca sa fie siguri ca l-au infrant, echipa de testeri a mai tras in el cu un revolver Magmum de 44 mm si cu o arma cu alice folosita de catre politistii americani”.