- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Vodafone aduce in Romania inca un concurent pentru iPhone: BlackBerry Storm

08 Oct, 15:06 • Redactia DailyBusiness
Operatorul telecom Vodafone Romania va lansa "in perioada urmatoare" pe piata autohtona un nou terminal touch screen numit BlackBerry Storm, acesta fiind pozitionat drept concurent pentru iPhone, terminal adus in Romania exclusiv de Orange.
Vodafone aduce in Romania inca un concurent pentru iPhone: BlackBerry Storm

BlackBerry Storm a fost creat special pentru Vodafone, au declarat oficialii companiei. Terminalul are un display cu rezolutie de 480 x 360 pixeli, web browser, permite download-ul de muzica si video, navigare prin satelit precum si acces la site-uri sociale.

Terminalul va intra pe piata cel mai probabil luna viitoare, in Europa, India, Australia si Noua Zeelanda. In SUA, terminalul va fi disponibil exclusiv prin Verizon Wireless, al doilea cel mai mare operator de telefonie mobila din State. Vodafone detine 45% din companie.

Noul Blackberry va concura cu alte smartphone-uri, printre care se numara iPhone-ul Apple sau G1, cu sistem de operare Google. Conform statisticilor companiei de cercetare Gartner Inc., in 2009 piata mondiala de smartphone-uri se va dubla la 288 mil. unitati.