- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Animale cu milioane de dolari in cont: Care sunt cele mai bogate necuvantatoare din lume

17 Dec, 00:09 • valentin..nicolae
Cu siguranta urmatoarele figuri din lumea necuvantatoarelor sunt mult, mult mai norocoase decat majoritatea oamenilor, avand in cont milioane de dolari, bani mosteniti de la stapanii lor, in cele mai multe cazuri. DailyBusiness.ro va prezinta un top al celor mai bogate animale din lume.
Animale cu milioane de dolari in cont: Care sunt cele mai bogate necuvantatoare din lume

Clasamentul a fost realizat cu ajutorul mai multor publicatii internationale.

[img=2352]Gunther al IV-lea[/img]1. Gunther al 4-lea. Acest exemplar de ciobanesc german a mostenit de fapt averea de la tatal sau Gunther al 3-lea, care „s-a imbogatit” dupa ce stapana sa Contesa Karlotta Liebenstein i-a lasat in 1992 o parte din avere, respectiv 106 milioane de dolari.

Dupa ce persoanele responsabile cu administrarea fondului de bani au investit in mai multe bunuri, averea s-a triplat la 372 milioane de dolari. Cand Gunther al 4-lea s-a nascut, el a mostenit toti acesti bani. In prezent Gunther se mai bucura, aparte de propriul sau fond, si de un BMW roadster, un sofer personal, un bucatar doar pentru el si o multime de servitori.

Gunther detine chiar si o vila de-a cantaretei americane Maddona, pe care a cumparat-o in cadrul unei licitatii cu 7,5 milioane de dolari.

[img=2357]Kalu si stapana sa, Patricia O’Neill[/img]2. Kalu – cimpanzeul congolez care a mostenit peste 62 milioane de dolari de la stapana sa Patricia O’Neill, sotia fostului campion australian la inot Frank O’Neill. De teama ca dupa ce va muri, Kalu va ajunge pe strazi, Patricia a decis sa ii asigure viitorul prietenului sau necuvantator. Ulterior ea a divortat de sotul ei, iar motivul se pare ca a fost chiar Kalu, intrucat Frank nu il simpatiza pe cimpanzeu pentru ca ii fuma tigarile si ii bea berea.

Patricia l-a gasit pe Kalu intr-un copac din apropierea casei unui consul argentinian, in provincia Zaire, Angola si l-a dus la proprietatea sa din Cape Town, Africa de Sud.

Potrivit unor declaratii recente facute de Patricia O’Neill unei publicatii sud africane, averea acesteia ar fi „pe terminate”, ea descoperind ca a fost furata si ca a ramas aproape fara nici un ban. Chiar daca cimpanzeul este in continuare beneficiarul intregii averi, nimeni nu stie cati bani va mosteni de fapt acesta.

[img=2355]O pisica care seamana cu Tommasino[/img]3. Tommasino. Despre acest motan maidanez, in varsta de 4 ani, aproape ca poti sa spui ca „a dat norocul peste el”, avand in vedere ca a devenit, din senin, mostenitorul a 15,6 milioane de dolari, dupa ce stapana sa, o vaduva bogata din Italia, Maria Assunta, a murit recent.

Motanul a fost gasit de Maria Assunta pe strazile din Roma. Aceasta nu avea nici un copil si prin urmare a decis sa ii lase averea pisicii, printr-un testament incheiat in 2009. Initial Assunta le-a cerut avocatilor sai sa caute o asociatie care sa se ocupa de ingrijirea animalelor, careia sa ii lase averea si implicit tutela lui Tommasino.

Insa, avocatii nu au gasit nici o asociatie pe placul Assuntei, asa ca batrana in varsta de 94 de ani a decis sa isi imparta averea intre pisica si asistenta medicala Stefania, care a ingrijit -o pe vaduva de-a lungul mai multor ani.

Practic Stefania va fi cea care va administra averea motanului. Tommasino mai detine proprietati in Roma si Milano, dar si cateva terenuri in Calabria.

4. Toby Rimes. La fel ca si in cazul lui Gunther, Toby reprezinta a doua generatie de mostenitori. Tatal acestui pudel a mostenit 30 milioane de dolari de la stapana sa Ella Wendel, din New York, in 1932. Acum Toby valoreaza circa 92 milioane de dolari.

[img=2358]Keiko[/img]5. Keiko, orca care a jucat rolul principal in seria Free Willy este cu certitudine cea mai bogata balena din lume. Din pacate, Keiko a murit, insa averea sa a fost estimata la 35 milioane de dolari. Spre deosebire de celelalte animale prezente in top, Keiko a muncit pentru averea sa: a inceput sa „joace” in franciza „Free Willy” in 1993, la 14 dupa ce fusese capturat in Islanda.

Starul din „Free Willy” a murit insa in 2003, in Norvegia, la 27 de ani, o varsta destul de inaintate pentru o orca in captivitate. In limba japoneza Keiko inseamana „cel norocos”.

[img=2356][/img]6.Cainii prezentatoarei Oprah Winfrey. In SUA este cunoscut faptul ca celebra realizatoare de televiziune este o mare iubitoare de caini. Cand Gracie, unul dintre cainii sai, a murit, Oprah a fost foarte afecatata, sau cel putin asa au caracterizat-o publicatiile locale.

Ce este cu adevarat cert este ca Oprah a declarat ca dupa ce va muri, vrea ca toti cainii ei sa fie ingrijiti „corespunzator”. Testamentul ei prevede ca patrupezii vor mosteni 30 milioane de dolari, bani care vor fi folositi pentru ingrijirea lor.

7. Gigoo, gaina care a mostenit 15 milioane de dolari in urma cu zece ani, dupa ce sotia magnatului Miles Blackwell a murit.

Miles Blackwell a fost proprietarul unei mari edituri din Marea Britanie.

8. Blackie. O pisica norocoasa care in 1988 a mostenit 15 milioane de dolari de la stapanul sau, britanicul Ben Rea, care a refuzat sa isi lase averea in mainile rudelor. O parte din cei 15 milioane de dolari au fost directionati si catre cateva asociatii care se ocupa cu salvarea si ingrijirea pisicilor maidaneze.

[img=2350]Flossie si stapana ei Drew Barrymore (foto:Business Insider)[/img]9. Flossie. Acest labrador simpatic este nimeni altul decat catelul actritei americane Drew Barrymore, sau mai bine zis mostenitorul ei, in conditiile in care va ramane cu averea stapanei, evaluata la 3 milioane de dolari.

De ce? Pentru ca Drew s-a atasat foarte mult de cainele ei, dupa ce Flossie a salvat-o de la un incendiu. Practic Flossie i-a trezit pe Drew si pe prietenul ei in momentul in care casa lor din hollywood a luat foc.

Drew o trateaza pe Flossie ca pe priopriul copil: ii cumpara haine si o ia cu ea peste tot.

[img=2353]Helmsey[/img]10.Trouble Helmsey. Cazul acestui bichon maltez este putin diferit fata de cele prezentate mai sus. Helmsey a mostenit initial o avere de 12 milioane de dolari, insa acum trebuie sa se multumesc cu doar 2 milioane de dolari din cauza ca mostenitorii de drept ai femeii de afaceri Leona Helmsey si-au redobandit drepturile in instanta.

Practic fondul de 12 milioane de dolari lasat cainelui era cu 7 milioane de dolari peste mostenirea lasata unora dintre nepotii Leonei.Prin urmare un judecator din Manhattan a redus averea lui Helmsey la 2 milioane de dolari.