- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Evenimentul Zilei concediaza pana la 40 de angajati

25 Mar, 14:09 • andra.gheorghe
Ringier, editorul cotidianului Evenimentul Zilei, va disponibiliza intre 36 si 40 de angajati, in principal din randul "nou-venitilor", angajati la Evenimentul Zilei dupa 2005, au declarat pentru DailyBusiness.ro surse apropiate publicatiei.
Evenimentul Zilei concediaza pana la 40 de angajati

Potrivit surselor citate, angajatii urmeaza sa afle numele celor disponibilizati in aceasta dupa-amiaza. Disponibilizarile vor fi operate cu precadere in randul reporterilor fara experienta, niciun manager sau sef de sectie nefiind afectat.

Concedierile vor fi aplicate in departamentele social, news, corectura, DTP, si in randul reporterilor. In plus, publicatia va renunta la toti corespondentii din tara, in jur de 10-15 persoane.

Oficialii Ringier nu au putut fi contactati, pana la ora publicarii articolului, pentru a comenta informatiile.

Desi domina topul publisherilor la nivel de vanzari prin tabloidul Libertatea, cel mai cumparat cotidian din Romania, Ringier da semne de instabilitate pe piata media din Romania.

Performantele in vanzari ale Evenimentul Zilei au scazut cu 6% in ultimul val de masuratori Brat, de la circa 47.000 copii vandute zilnic in iulie-septembrie, la 44.000 pe aparitie in octombrie decembrie, clasandu-se pe pozitia a noua in topul celor mai vandute cotidiene din Romania.

Mai mult, publisherul a inchis tabloidul gratuit Compact, in urma cu mai putin de o luna.

Resurse suplimentare

Subiectul a fost dezbatut pe larg de catre Iulian Comanescu, Petrisor Obae sau Tiberiu Lovin.