- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Piata de publicitate online din Romania a crescut cu 8% in primul semestru

04 Nov, 18:51 • Redactia DailyBusiness
Piata de publicitate online din Romania a crescut cu 8% in primul semestru, potrivit datelor asociatiei IAB, citate de NewMediaAge, care estimeaza ca piata de profil din Europa o va depasi anul viitor pe cea din SUA, dupa avansul de peste 10% din primele sase luni.
Piata de publicitate online din Romania a crescut cu 8% in primul semestru

In alte tari europene precum Spania, Polonia si Italia, piata de publicitate online a crescut in perioada mentionata cu 20%, 18% si respectiv 15%, potrivit sursei citate.

Totodata, in Marea Britanie piata de profil a raportat un avans de 10%, la fel ca si in Franta si Bulgaria, in timp ce in Ungaria a crescut cu 11%.

In primul semestru din 2009, veniturile din publicitatea online s-au ridicat in Romania la 25,5 mil. lei, piata inregistrand o scadere cu 25% fata de aceeasi perioada din 2008, pe fondul reducerii bugetelor de publicitate.

Piata a inceput sa-si revina insa din al doilea semestru al anului trecut, cand a inregistrat o crestere de 3% fata de aceeasi perioada din 2008, pana la 39,7 mil. lei.

Asociatia IAB Romania a fost creata in anul 2006 si reuneste cele mai importante companii din domeniul publicitatii pe Internet: regii de media, agentii de publicitate, furnizori de servicii in domeniul publicitatii online si publisheri autohtoni.