- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Asocierea cu operatorul Cosmote ar putea dubla afacerile portalului Autogari.ro

13 Mar, 15:25 • emanuel.ceciu
Reprezentantii Autogari.ro, un portal de informatii privind mersul trenurilor si al curselor auto, estimeaza dublarea afacerilor anul acesta, pana la circa 60.000 euro, inclusiv datorita unui acord cu operatorul telecom Cosmote pentru accesarea site-ului de pe telefonul mobil.
Asocierea cu operatorul Cosmote ar putea dubla afacerile portalului Autogari.ro

Programul curselor afisate pe site poate fi accesat incepand de joi de catre utilizatorii serviciului i-mode al Cosmote.

„Incheierea contractului cu Cosmote, dar si modificarile si incheierea mai multor contracte cu agentiile de transport din Romania, vor duce la dublarea afacerilor Autogari.ro, dar si a traficului in urmatoarele 5-6 luni, perioada in care din ce in ce mai multi clienti Cosmote si i-mode vor afla de acest serviciu”, a declarat pentru DailyBusiness Paul Cranja, general manager Autogari.ro.

In prezent, Autogari.ro atrage un numar de circa 25.000 de vizitatori pe saptamana, portalul plasandu-se pe locul 13 pe segmentul Turism, conform datelor Trafic.ro.

Paul Cranja a precizat ca sursele de venit ale portalului provin din publicitatea online dar si din abonamentele lunare – de la 9 la 15 euro – pe care le platesc companiile de transport calatori pentru a isi promova serviciile pe site. Valoarea abonamentului variaza in functie de numarul de trasee pe care le acopera compania respectiva.

„Simpla afisare a rutelor pe care le parcurg autocarele pe portal este gratuita. Insa, daca o companie de transport doreste sa se foloseasca de platforma noastra online pentru a le permite utilizatorilor sa rezerve bilete sau chiar un autocar intreg, trebuie sa plateasca un abonament lunar de 9-15 euro”, a explicat Cranja. Acesta a precizat ca pe langa acest abonament, Autogari.ro nu percepe alte comisioane.

In prezent, conform lui Cranja, pe portal sunt prezente peste 45 de companii de transport intern si international. Oficialii companiei au declarat ca in 2008 vor incheia cel putin inca 5 contracte cu companii interne de transport care realizeaza si curse internationale.

Conform oficialului Autogari.ro, se realizeaza zilnic cel putin cate doua cereri de inchiriere autocare, microbuze sau autobuze pentru Romania sau in afara tarii. Conform acestuia, taxa de inchiriere a unui autocar difera in functie de companie, de distanta si de confort, putand varia de la cateva zeci de euro la sute de euro.

„Din ce in ce mai multe companii vor sa isi promoveze serviciile pe Internet. In prezent, nu sunt multe portaluri care sa ofere aceste servicii – de promovare, inchiriere autocare si de rezervari online. Piata insa exista, iar contractul cu Cosmote va face si mai vizibil acest lucru”, a declarat Cranja.

Utilizatorii Cosmote pot accesa, direct pe telefonul mobil, programul curselor a peste 7.000 de trasee de autocar, microbuz si tren, atat din Romania cat si din Europa, prin aceasta noua aplicatie a serviciului i-mode. Facilitatea este introdusa in premiera pe piata de telefonie mobila din Romania si este disponibila in mod gratuit pentru toti utilizatorii i-mode in sectiunea Info & Harti, au transmis joi oficialii operatorului de telefonie mobila.

Cautarea este simplificata pentru a putea fi folosita pe telefoanele mobile. Utilizatorul i-mode introduce doar numele localitatii de plecare si al celei de sosire, iar sistemul ii afiseaza optiunile existente, atat pentru transportul auto cat si pentru cel feroviar. Site-ul furnizeaza informatii privind orarul curselor, pretul biletelor si date de contact ale companiilor care opereaza cursele.

„In prezent, serviciul de inchirieri autocare nu este disponibil prin i-mode, dar o sa il introducem in urmatoarele luni”, a spus Cranja.

Colaborare si cu agentiile de turism

Acesta a precizat ca urmareste in acest an sa incheie contracte si cu agentii de turism, Autogari.ro urmand sa functioneze „ca o platforma intre agentiile de transport si cele de turism”.

„Agentiile de turism pot contracta prin intermediul portalului nostru agentiile de transport, pentru a oferi clientilor cea mai buna ruta si cele mai bune autocare”, a spus Cranja.

Conform oficialilor Cosmote, portalul Autogari.ro s-a potrivit cel mai bine planurilor companiei de a introduce un astfel de serviciu pe i-mode.

In prezent, i-mode pune la dispozitie peste 76 de site-uri, special redimensionate pentru acest serviciu.

Conform rapoartelor de trafic pentru anul 2007 ale Cosmote, cele mai populare categorii i-mode au fost Jocuri, Tonuri de Apel & Wallpapers, Stiri si Divertisment.

„Pentru vara anului 2008, dorim sa lansam un nou portal – Autocare.sh, care va fi specializat pe vanzari si cumparari de microbuze second-hand. Am inceput deja sa incheiem contracte cu mai multi furnizori. Investitia in portal va depasi cu siguranta 10.000 de euro”, a mai spus Cranja.

Top-domeniul de Internet „sh” apartine insulei Saint Helena din Oceanul Atlantic, teritoriu al Marii Britanii. Prescurtarea este totodata recunoscuta ca provenind de la expresia „second-hand”.

Autogari.ro este un portal ce ofera informatiii privind transportul de persoane in trafic interurban si international, gestionat de Bilateria SRL, o companie specializata in dezvoltarea solutiilor software si furnizarea serviciilor online.