- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Jocul online romanesc eRepublik se auto-evalueaza la 5 milioane de euro

15 Apr, 00:01 • emanuel.ceciu
Proiectul online romanesc eRepublik.com va primi in circa o luna o finantare de 550.000 euro de la un "angel-investor" international, suma reprezentand 12% din valoarea companiei, conform actionarilor, care estimeaza valoarea companiei la circa 5 mil. euro.
Jocul online romanesc eRepublik se auto-evalueaza la 5 milioane de euro

Declaratia ii apartine lui George Lemnaru, unul dintre actionarii companiei.

Jocul online dedicat vorbitorilor de limba engleza este o combinatie intre un portal de socializare si o lume virtuala multi-player in care fiecare utilizator poate fi om politic, intreprinzator sau simplu cetatean. In prezent, site-ul are 40.000 de utilizatori inregistrati.

Actionarul majoritar al eRepublik este Alexis Bonte, omul de afaceri de origine francezo-portugheza care a cumparat in urma cu aproximativ patru luni 10% din Trilulilu.ro cu o suma declarata de 100.000 euro, un alt actionar fiind George Lemnaru, director executiv al companiei cu activitati in online Tevin Solutions.

Alexis Bonte a investit anul trecut, conform declaratiilor proprii, peste 200.000 euro in eRepublik.ro. Jocul a fost lansat pe 20 noiembrie 2007.

„In circa o luna vom primi o finantare de circa 550.000 de euro, care reprezinta echivalentul a 12% din companie. Ne aflam in dialoguri cu mai multi investitori in online din Spania, Italia sau Franta”, a declarat pentru DailyBusiness George Lemnaru.

„Banii ii vom investi in reconstructia codului sursa, in servere, pentru a oferi o stabilitate mult mai mare, precum si crearea de noi facilitati pentru jucatori. Estimez ca in septembrie vom iesi din beta”, a mai spus Lemnaru.

Actionarul minoritar al companiei a mai declarat ca din 2009 compania va intra pe profit. Veniturile site-ului sunt asigurate din trei directii – prima dintre ele este publicitatea targetata din paginile site-ului. Utilizatorii au de asemenea posibilitatea de a cumpara – cu bani reali – aur (Gold), principala resursa monetara din Erepublik. De asemenea, utilizatorii pot cumpara spatiu publicitar in paginile site-ului pentru a-si promova companiile create in joc.

In prezent, eRepublik este in varianta beta, utilizatorii putand sa se inscrie numai pe baza de invitatie din partea altor utilizatori. Dintre cei 40.000 de inscrisi, 15.000 sunt jucatori activi, care intra zilnic pe site, conform oficialilor eRepublik.com.

Lemnaru a precizat ca cei mai multi jucatori provin din Suedia, in timp ce din Romania provin circa 4.000 de jucatori inregistrati.

„Odata cu iesirea din beta, le vom oferi jucatorilor posibilitatea de a crea singuri continut, dupa nevoile lor, nefiind necesara interactiunea cu noi, in niciun fel. De asemenea, vom crea un sistem juridic in joc, pentru a nu fi nevoie sa moderam noi ce se intampla”, a mai precizat Lemnaru.

Acesta a spus ca din toamna va fi oferita de asemenea posibilitatea jucatorilor de a crea eRepublik.com in propria limba.

Printre proiectele Tevin Solutions se numara farmacia online Centrofarm.ro, Naturaplant.ro sau eTratamente.ro.