- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Netopia: Romanii au facut circa 620.000 de plati prin SMS in 2009, de 4,4 mil. euro

25 Feb, 11:06 • Redactia DailyBusiness
Romanii au facut anul trecut circa 620.000 de plati prin intermediul telefonului mobil, valoarea acestora fiind de peste 4,4 milioane euro, iar valoarea medie a unei tranzactii a fost de 7 euro, au anuntat, joi, reprezentantii companie de marketing si microplati prin SMS Netopia System.
Netopia: Romanii au facut circa 620.000 de plati prin SMS in 2009, de 4,4 mil. euro

Conform acestora, Netopia System a procesat in 2009 peste 80% din totalul platilor prin SMS din Romania, cu o valoare totala de 3,5 milioane euro.

„In 2009, numarul site-urilor din Romania care si-au monetizat continutul cu ajutorul telefonului a ajuns la peste 600. Vorbim in total de peste 3.000 de produse si servicii tranzactionate prin SMS”, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator Netopia.

Cele mai frecvente plati de pe telefon in 2009 au fost pentru jocuri online, licente software, acces la servicii online si cumparari de produse.

Pentru 2010, Antonio Eram estimeaza o crestere de circa 30% a numarului de tranzactii prin telefon, trendul acestui segment fiind in concordanta cu cel al platilor online prin card bancar.

„Daca in cazul platilor online prin card, reticenta utilizatorilor influenteaza major ritmul de crestere, in cazul platilor prin SMS avem de-a face cu un numar inca mic de comercianti care au disponibil acest serviciu. Desi, plata prin SMS este cel mai accesibil mod de a monetiza un produs sau serviciu: aproape toti romanii au mereu langa ei un telefon mobil, cu ajutorul caruia pot sa cumpere rapid si fara sa-si dezvaluie datele personale si de cont”, a spus Eram.

Netopia System, operatorul mobilpay, este furnizor de servicii mobile, mesagerie, marketing si comunicare, fiind infiintata in 2003