- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Studiu AdMob: Android castiga cota de piata, sistemul de operare iPhone ramane dominant

26 Mar, 12:36 • Redactia DailyBusiness
Platformele de publicitate online au inregistrat o crestere a traficului provenit dinspre telefoanele mobile cu sistem de operare Android, insa iPhone ramane in continuare dominant pe acest segment, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetareAdMob.
Studiu AdMob: Android castiga cota de piata, sistemul de operare iPhone ramane dominant

AdMob, companie de care Google s-a aratat interesata in noiembrie 2009 pentru o posibila achizitie, a examinat traficul global catre platformele proprii de publicitate pe tot parcursul lunii februarie pe trei categorii – smartphone-uri, „feature phones„(telefoane mobile cu sistem de operare proprietar si cu mai putine aplicatii decat smartphone-urile – n.r.) si device-uri mobile ce pot accesa Internetul.

Concluziile companiei au fost ca 48% din traficul atras se datoreaza smartphone-urilor, in crestere de la 35% in perioada similara a anului trecut. Cresterea s-a datorat in mare parte adoptarii sistemului de operare Android de catre mai multi utilizatori, precum si de utilizarea sporita a aplicatiilor de pe smartphone-uri.

La nivel global, pe primul loc in topul sistemelor de operare este iPhone, urmat de Android si Symbian. Android a inregistrat cea mai mare crestere ca si cota de piata in luna februarie, de la 2% la 24%.

Gadgeturile mobile ce pot accesa Internetul detin o cota de 17%, cu un procent de 93% din trafic detinut de iPod Touch.

In SUA, cel mai popular smartphone este iPhone, cu o cota de piata de 44,5%, urmat de Motorola Droid cu 15,2% si HTC Dream, cu o cota de 3,2%.