- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Dezvoltatorii isi fac calcule pentru final de 2010: HL1 vrea sa demareze un proiect de 80 mil. euro

09 Dec, 00:01 • cristina.mihai
Analistii estimeaza ca piata rezidentiala va ramane blocata cel putin in prima parte din 2010, insa dezvoltatorii care au semnat acorduri de finantare se gandesc deja la 2011. Spaniolii de la HL1 vor sa demareze in ultimul trimestru al anului viitor un proiect rezidential care va cuprinde si spatii de birouri in valoare de circa 80 mil. euro, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Alberto Escribano, director executiv al companiei.
Dezvoltatorii isi fac calcule pentru final de 2010: HL1 vrea sa demareze un proiect de 80 mil. euro

„Poate vor fi probleme in 2010, insa noi vom incepe constructia aproape de inceputul lui 2011”, a spus Escribano.

„In plus, in Romania nu sunt probleme foarte mari pe piata rezidentiala, una deloc supraaglomerata, cu o reala nevoie de locuinte. Important este sa aduca un pret bun, la o calitate buna”, a adaugat acesta.

Proiectul rezidential pe care compania il va lansa anul viitor pe piata va cuprinde in jur de 1.000 de locuinte la preturi de circa 65.000-70.000 euro si 24.000 mp de birouri.

„Acum se realizeaza proiectul tehnic, insa nu stim cate locuinte va cuprinde prima faza. In ceea ce priveste investitia, nu pot da o cifra exacta, pentru ca depinde de evolutia costurilor de constructie din urmatorul an, dar si de pe parcursul derularii proiectului. Aproximativ pot spune ca este in jur de 80 milioane de euro”, a mai spus directorul dezvoltatorului, care a primit deja o parte din avize si a semnat un acord de finantare cu o banca a carei nume nu a dorit sa-l mentioneze.

Compania mai dezvolta un proiect rezidential cu aproape 200 de apartamente in zona Delea Veche. Prima faza a acestui proiect va fi finalizata in toamna lui 2010, iar intreg ansamblul rezidential – in toamna lui 2011.

„Prima faza a proiectului, care cuprinde 70 de apartamente, a fost contractata in proportie de 40% din aprilie pana in prezent”, a spus Escribano, precizand ca pretul este de 1.450 euro pe metru patrat.