REAL ESTATE

Ce mall-uri vor aparea pe harta Bucurestiului in urmatorii ani

25 octombrie 2011, ora 00:05, autor(i): Cristina Mihai 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
shopping_bags.jpg
Bucurestiulá nu a avut parte in acest an de nicio deschidere de mall, insa dezvoltatorii au in continuare planuri mari, iar pe hartie multi par foarte ocupati cu readucerea in piata a unor investitii mai vechi. In ultimele 12 luni, cel putin 5 proiecte au revenit in atentia publicului, fie prin anuntarea intentiei de a demara constructiile, fie prin inceperea procesului de preinchiriere.
DailyBusiness.ro va prezinta cum arata mall-urile care ar putea sa se deschida dupa seceta crizei. In total, proiectele scoase de la ônaftalinaö valoreaza sute de milioane de euro si ar insuma sute de mii de metri patrati construiti. á

La inceputul acestui an, Caelum Development a anuntat ca ar urma sa inceapa in vara prima faza a ParkLake Plaza, cu o suprafata de 70.000 metri patrati inchiriabili. Investitia se cifreaza la 250 milioane euro, iar proiectul va fi amplazat in apropiere de Parcul Titan din sectorul 3.

Potrivit ultimelor date, ádebutul constructiei in acest an ramane inca in picioare, insa pentru ultimul trimestru al anului. In primavara, centrul comercial era pre-contractat áin proportie de 35%.Oficialii K&S Development, companie care luna viitoare va inaugura centrul comercial Electroputere Parc Craiova, au spus anterior ca spera sa inceapa un mall de 100 milioane de euro in Colentina. Steven van den Bossche, unul dintre actionarii dezvoltatorului, a spus pentru DailyBusiness.ro ca proiectul va incepe in prima jumatate a anului viitor si va fi deschis in a doua parte din 2013. Acesta va include un hypermarket, un DIY si 35.000 metri patrati inchiriabili ca spatiu de mall.

Colosseum, mega-proiectul dezvoltat de Nova in Chitila, va incepe la finalul anului viitor constructia mall-ul din cadrul centrului comercial. "In momentul de fata, ne pregatim pentru a doua faza a proiectului, mall-ul propriu-zis", a spus, recent, Panico Panayi, presedintele companiei Nova Imobiliare, dezvoltatorului mall-ului.

Prima faza a proiectului Colosseum ľ parcul de retail ľ a fost inaugurata in aceasta toamna, odata cu deschiderea primului magazin Leroy Merlin din Romania si a hypermarketului Carrefour.

Pe langa parcul retail de 53.000 de metri patrati, Colosseum va include unul dintre cele mai mari mall-uri din Europa, cu 480 de magazine, intinzandu-se pe o suprafata de peste 137.000 de metri patrati. Constructia mall-ului, care va fi livrat in mai multe faze, va incepe in toamna lui 2012 si va fi finalizata in 2016. Investitia totala in proiectul Colosseum se ridica la 350 milioane de euro.

Si AFI Europe a anuntat ca va incepe mall-ul de 30.000 mp de la Laromet. Compania se afla in faza de pregatire a terenului.

áGTC ar dori sa inceapa mall-ul Galleria, din nordul Bucurestiului, aflat in prezent in faza de avize. Cel mai probabil, constructia nu va incepe inainte de a doua parte a anului viitor.

Pe langa aceste proiecte si alti dezvoltatori mai au pe teava constructii in diferite zone ale Capitalei. Anul acesta a inceput si preinchirierea proiectului Mega Mall din Capitala, insa momentan nu s-au facut publice alte date. Proiectul din Bucuresti, de 70.000 de metri patrati, va fi dezvoltat pe locatia fostei fabrici Electroaparataj, in cartierul Pantelimon, investitia fiind estimata in 2008 la circa 400.000 milioane de euro.

Un alt proiect care ar fi urmat sa inceapa in acest an este Pallady Shopping Center, al Avrig 35, initial anuntat pentru 2010. Momentaná acesta este in stand-by.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Noiembrie 2020, 04:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter