- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cel mai bogat publicitar roman si-a construit o cladire de birouri cu un credit de 1,5 mil. euro de la OTP Bank

24 Feb, 00:01 • cristina.mihai
Zoltan Szigeti (foto), actionarul majoritar al grupului de comunicare The Group, si-a construit, cu ajutorul unui credit de 1,5 mil. euro de la OTP Bank, o cladire de birouri prin firma Flash Investments, pe care o detine impreuna cu Mihaela Nicola si Bogdan Nicola.
Cel mai bogat publicitar roman si-a construit o cladire de birouri cu un credit de 1,5 mil. euro de la OTP Bank

Potrivit datelor de pe Monitorul Oficial, cei trei actionari ai Flash Investments au hotarat sa extinda garantia pentru un credit de 1,5 milioane euro luat de la OTP Bank pentru a finanta constructia unei cladiri cu destinatie rezidentiala si de birouri, ipotecand si aceasta constructie.

Contactat de DailyBusiness.ro, Szigeti a spus ca in cladirea construita pe strada Praga din sectorul 1, care are o suprafata de 3.300 metri patrati, isi va muta sediul.

De asemenea, potrivit datelor de pe monitor asociatii firmei au hotarat extinderea perioadei de maturizare a acestui credit din 2017, pana in februarie 2018.

De asemenea, Szigeti si cei doi asociati au hotarat ca aceasta constructie sa fie constituita ca garantie suplimentara si pentru un credit pentru finantarea activitatii curente de 4,5 mil. euro luat de la OTP pentru firma Media Investment Communication. Acest contract de credit care este valabil pana in iunie acest an, dateaza din 2006.

Constructia a fost constituita ca garantie suplimentara si pentru un credit de 400.000 euro luat pentru firma House of Media, printr-un contract din 2008.

Anterior, Szigeti aprecia ca The Group, cel mai mare holding de comunicare independent din Romania, va termina anul 2010 cu venituri similare celor din 2009.

Veniturile The Group au insumat 81,1 milioane de euro in 2009, in scadere cu 25% fata de 2008, cand compania a inregistrat 108,21 milioane euro.

Szigeti a fost numit in 2010, de Forbes Romania, cel mai bogat publicitar de pe plan local, cu o avere estimata de 25-30 milioane euro.

Zoltan Szigeti a fondat The Group in 2005, impreuna cu Mihaela Nicola, dupa ce ambii au parasit conducerea grupului de comunicare Ogilvy Romania.