- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Constructia a 7 milioane de metri patrati de spatii de retail, amanata in Europa

21 Apr, 11:49 • Redactia DailyBusiness
Constructia a circa 7 milioane de mp de spatii de centre comerciale a fost amanata in Europa, ca urmare a crizei economice, potrivit ultimelor cifre furnizate de Cushman&Wakefield.
Constructia a 7 milioane de metri patrati de spatii de retail, amanata in Europa

Ultimul raport al companiei de consultanta imobiliara arata ca anul acesta vor fi deschise centre comerciale care totalizeaza 10 milioane mp, cu 40% mai putin decat aratau estimarile din vara lui 2008.

In plus, pentru anul viitor se anunta livrarea a doar 7 milioane mp de spatii de retail in Europa, ceea ce reprezinta cea mai mica suprafata din 2005, de cand numarul livrarilor a crescut anual pe piata europeana.

In 2008, la nivel european au fost livrati peste 9 milioane de mp de spatii comerciale, in 310 proiecte. Pe primul loc in ceea ce priveste noile mall-uri deschise s-a situat Rusia cu 1,65 mil mp, o crestere de 23% a stocului total. Urmatoarele pozitii au fost ocupate de Turcia, Marea Britanie, Spania si Romania.

La nivel de crestere, primele pozitii sunt ocupate de Bulgaria, unde stocul de spatii comerciale a crescut cu 76% in 2008, si Romania, unde stocul a crescut cu 63%.