- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Constructia mall-ului de la Electroputere Craiova incepe in 2 saptamani. Investitia totala ajunge la 70 mil. euro

29 Sep, 17:28 • cristina.mihai
Centrul comercial din incinta Electroputere Craiova va incepe sa fie construit in 2 saptamani, investitia totala fiind de circa 70 milioane de euro, a spus pentru DailyBusiness.ro Steven Van Den Bossche, unul dintre actionarii companiei care dezvolta mall-ul.
Constructia mall-ului de la Electroputere Craiova incepe in 2 saptamani. Investitia totala ajunge la 70 mil. euro

Compania K&S Electric Power Point, controlata de Steven Van Den Bossche si Henri Remi Carton, ambii si actionari ai dezvoltatorului imobiliar BelRom (firma care dezvolta reteaua de parcuri de retail European Retail Park din Romania) a cumparat peste 15 hectare din terenul de la Electroputere. Andrei Dumitriu, directorul uzinei, a declarat in primavara acestui an ca pentru derularea activitatii de productie compania nu are nevoie de mai mult de 30 de hectare de teren, adica jumatate din total, restul urmand sa fie vandut.

Oficialii companiei K&S nu au precizat care a fost costul terenului achizitionat pe platforma industriala din Craiova. Totusi, ei au declarat in august ca doar investitia in constructie va fi de circa 45 mil. euro, ceea ce, avand in vedere investitia totala de 70 mil. euro, ar insemna ca terenul a presupus un cost de circa 20 mil. euro.

In total, suprafata centrului comercial va fi de 60.000 mp inchiriabili, iar actionarul companiei spune ca exista deja contracte de pre-inchirieri. „La finalul lunii viitoare vom anunta mai multe detalii”, spune Van Den Bossche, care a declarat ca noul centru comercial va fi gata in toamna anului viitor.

Construirea in ritm rapid este determinata de faptul ca dezvoltatorul nu va demola constructiile industriale existente, ci le va moderniza si reamenaja. De asemenea, compania a anuntat deja ca a obtinut finantare pentru aceste proiect. Van Den Bossche a spus ca gradul de pre-inchirieri si aportul mare de capital au facut posibila obtinerea finantarii. Dezvoltatorul spune ca circa 50% din investitia totala provine din fonduri proprii.

Oficialii companiei au spus ca la finalul lui octombrie vor anunta si numele hipermarket-ului care va fi prezent in proiect. Intrebati de catre DailyBusiness.ro daca este vorba despre Auchan, acestia nu au dorit sa comenteze.

Oficialii Auchan au spus, recent, ca doresc sa cumpere un teren pentru un hipermarket in Craiova, fara a da insa detalii despre negocieri. Hipermarketul a mai achizitionat anul acesta doua terenuri in incinta unor proiecte mari de retail, in Brasov si Constanta.

Pe piata din Craiova mai sunt si alte proiecte de mall-uri, printre cei mai importanti investitori fiind Sonae Sierra si Immofinanz, dar care sunt blocate de lipsa de finantare.

Compania saudita Al-Arrab, controlata de Fahti Taher, pare sa isi fi uitat promisiunea facuta in 2007, cand a cumparat Electroputere, de a pastra activitatea companiei, si dupa ce a redus masiv activitatea de productie a inceput sa vanda din halele companiei.

DailyBusiness.ro a semnalat inca de la anuntul achizitiei ca miza trazactiei a fost una imobiliara.